Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας

Δυναμικό παρό έδωσαν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥΥ, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι και διάφοροι φορείς.

 Ειδικότερα, δύο ογκώδεις διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν: Η πρώτη, τη διοργάνωση της οποίας ανέλαβαν το ΕΚΘ και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), ξεκίνησε από το χώρο μπροστά από το κτήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ),  ενώ η δεύτερη, που οργάνωσε το ΠΑΜΕ, ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου.


Σημειώνεται ότι στην πρώτη πορεία,  ενώθηκαν και όσοι πήραν μέρος στην προσυγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Σωματείων στην Καμάρα.

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε η συμμετοχή στην απεργία, ενώ η πορεία ήταν από τις μεγαλύτερες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του ΕΚΘ, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, και του προέδρου της ΕΔΟΘ Πέτρου Κετικίδη.

Συμμετείχαν εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και συνταξιούχοι. Μάλιστα, οι τελευταίοι, αποφάσισαν να δείξουν την αγανάκτηση και το οριακό σημείο στο οποίο έχουν φτάσει, κρατώντας αυτοσχέδιες κρεμάλες, από τις οποίες κρέμονταν ομοιώματα συνταξιούχων.




Πάνω από τις κρεμάλες έγραφαν συνθήματα, όπως : «Ενας ακόμη «πλούσιος» συνταξιούχος αυτοκτόνησε» και «Πόσοι ακόμα συνταξιούχοι πρέπει να αυτοκτονήσουν για να σταματήσετε»  και σε πανό το σύνθημα: «Eμείς δεν κλέψαμε, δουλέψαμε».

Η πορεία ολοκληρώθηκε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και οι συνδικαλιστές θυροκόλλησαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους, καθώς ο υπουργός, Θεόδωρος Καράογλου, απουσίαζε.

Όσον αφοτά τη δεύτερη πορεία, κατέληξε στην πλατεία Μοριχόβου, έξω από το κτήριο που στεγάζει τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Αριστοτέλους έκαναν επαγγελματίες και βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση της ΓΣΕΒΕΕ, με κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων.

Μια τρίτη πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, πραγματοποίησαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αισθητή ήταν η απουσία των ταξιτζήδων στην πορεία, όχι όμως και στους δρόμους... Με το που τελείωσαν οι διαδηλώσεις, λόγω του ότι είχαν κλείσει  οι δρόμοι σε αρκετά σημεία (όλη η τσιμισκή κλειστή) και δεν μπορούσαν  τα λεωφορεία να ξεκινήσουν, έσπευσαν "κατά χιλιάδες" να πάρουν κούρσα, στοιβάζοντας όσους περισσότερους πελάτες μπορούσαν. Από ένα σημείο και μετά βέβαια, ούτε οι ίδιοι μπορούσαν να εξυπηρετήσουν, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να περιμένει για ώρες στη στάση ή να αναγκάζεται να γυρίσει σπίτι του με τα πόδια.

Φωτογραφικό υλικό : http://thessbomb.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου