Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΕΤ :Στις 800.000 οι ρυθμίσεις δανείων




«Γέννημα» της κρίσης είναι,  μεταξύ άλλων, η ανάγκη ρυθμίσεων των δανείων, καθώς πολλές είναι οι οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Έτσι σε περίπου 800.000 ανέρχονται οι ρυθμίσεις δανείων από την αρχή της κρίσης, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), Γ. Ζανιά.



Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕΤ, οι ρυθμίσεις αφορούν κυρίως την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής και τη μείωση της μηνιαίας δόσης, σε ομάδες καταναλωτών που έχουν υποστεί καθίζηση των εισοδημάτων τους, όπως οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ο κ. Ζανιάς τόνισε πως μετά τις εκλογές Ιουνίου, αρκετά δισ. ευρώ καταθέσεων έχουν επιστρέψει στις Ελληνικές τράπεζες, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είναι η συμφωνία με την τρόικα και το νέο πακέτο μέτρων.

Σύμφωνα με την ΕΕΤ, από τις αρχές του 2010 έως τα τέλη του περασμένου Ιούνη, είχαν ρυθμιστεί 663.422 περιπτώσεις καρτών, καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων, συνολικού ύψους 18,26 δισ. ευρώ.

Γιάννης Γριβόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου