Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Τυνησία: Θύμα βιασμού διώκεται για προσβολή δημόσιας αιδούς




Θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο ταινίας με υπόθεση που κανείς δυτικός πολιτισμός δεν θα μπορούσε να κατανοήσει. Στις 3 Σεπτεμβρίου μια νεαρή γυναίκα και ο αρραβωνιαστικός, βρισκόταν στο αυτοκίνητό τους όταν τους πλησίασε μια ομάδα τριών αστυνομικών. Οι δύο αστυνομικοί βίασαν την νεαρή γυναικά, ενώ ο τρίτος κρατούσε τον αρραβωνιαστικό της.


Η υπόθεση προκάλεσε μεγάλο σκάνδαλο, το οποίο πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, μετά τη δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών, ότι το ζευγάρι βρέθηκε από τους αστυνομικούς σε “ανήθικη στάση”, χωρίς όμως, όπως πρόσθεσε, αυτό να αιτιολογεί τον βιασμό που ακολούθησε.

Σημειώνεται ότι οι δύο αστυνομικοί φυλακίστηκαν για βιασμό.

Ωστόσο την Τετάρτη, η νεαρή γυναίκα και ο αρραβωνιαστικός της “κλήθηκαν από ανακριτή, όπου αυτή κατέθεσε ως κατηγορούμενη για το αδίκημα της προσβολής της δημοσίας αιδούς και πράξεις βίας”, σύμφωνα με  ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν η Τυνησιακή Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών και η Τυνησιακή Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, προκλήθηκε κύμα αντιδράσεων από τυνησιακές μη κυβερνητικές οργανώσεις. Το περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο όπου πληθαίνουν οι καταγγελίες για την ισλαμιστική κυβέρνηση της Τυνησίας, που προέκυψε μετά την επανάσταση που ανέτρεψε τον Μπεν Άλι, για το ότι θέλει να υποβαθμίσει τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα.

Σε ερώτηση του AFP, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Τυνησίας, Χάλεντ Ταρούς, δήλωσε ότι το υπουργείο του  “δεν έχει καμία σχέση με τη δίωξη που ασκήθηκε στη νεαρή γυναίκα, σημειώνοντας ότι “η απόφαση αυτή είναι θέμα ανακριτή. “Φερθήκαμε όπως έπρεπε. Αυτό που έπρεπε να γίνει έγινε, οι τρεις αστυνομικοί συνελήφθησαν αμέσως, σημείωσε.

Γιάννης Γριβόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου