Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ραγδαία αύξηση της φτώχειας στην Ισπανία





Ανησυχητικές διαστάσεις τείνει να λάβει ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε καθεστώς φτώχειας, στην 4η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, την Ισπανία.

Σύμφωνα με τα καθολικά τμήματα της ρωμαιοκαθολικής οργάνωσης “Caritas”, ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν τα επίπεδα φτώχειας στη χώρα του Ευρωπαϊκού Νότου.

Ο αριθμός των ανθρώπων, που βοηθά η Caritas έχει αυξηθεί από 370.000 το 2007, σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο το 2011, σύμφωνα με  σχετική ανακοίνωση της Ρωμαιοκαθολικής Οργάνωσης.

Στο μεταξύ, σχεδόν 400.000 άνθρωποι που κατέφυγαν στην συγκεκριμένη οργάνωση είχαν ανάγκη από τρόφιμα , 60.000 από ρούχα, και περίπου 50.000 χρειάζονταν να βρουν σπίτι ή να διατηρήσουν το δικό τους.

Ο Γενικός Γραμματέας της “Caritas”, Σεμπαστιάν Μόρα, δήλωσε ότι η οργάνωση παρατηρεί «μια βαθιά και ραγδαία επιδείνωση» της οικονομικής κρίσης.

«Οι ανισότητες μεταξύ των διαφορετικών περιφερειών της Ισπανίας αυξάνονται, ενώ οι αρχές δεν είναι σε θέση να προσφέρουν πλέον επαρκή κοινωνική βοήθεια στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της κρίσης», επεσήμανε από την πλευρά του ο ερευνητής της Οργάνωσης, Φρανσίσκο Λορέντζο.

Σημειώνεται ότι, η ανεργία στη Ισπανία έχει πλησιάσει το 25%, ενώ οι προβλέψεις για το μέλλον είναι δυσοίωνες,  με την οικονομία της χώρας να συρρικνώνεται κατά 2% περίπου.

Γιάννης Γριβόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου