Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

“'Έφυγε” η Νίκη Λινάδρου




Έχασε την μάχη με τη ζωή στα 73 της, η ηθοποιός Νίκη Λινάδρου, ύστερα από σύντομη νοσηλεία στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

  
Η Νίκη Λινάρδου, ήταν η δεύτερη σύζυγος του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Αλέκου Σακελλάριου. O γάμος τους διήρκησε 10 έτη. Κατόπιν, παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη της τηλεόρασης, Θ. Χρυσοβέργη, με τον οποίο έμεινε μαζί για 8 χρόνια. Η αγαπημένη ηθοποιός συμμετείχε σε αρκετές ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου, σε πρώτους και δεύτερους ρόλους.

Το 1955 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο κινηματογράφο, στη ταινία του Αλέκου Σακελλάριου “Λατέρνα,Φτώχεια και Φιλότιμο”, σε ένα μικρό ρόλο ως τσιγγάνα. Ακολούθησαν συμμετοχές σε πολύ αγαπημένες ταινίες όπως : “Ο Ηλίας του 16ου”,”Το ξύλο βγήκε από το παράδεισο”, “Υπάρχει και φιλότιμο”, “Θα σε κάνω βασίλισσα” και “Τα κίτρινα γάντια”.

Οι προσπάθειες του Αλέκου Σακελλάριου να την καθιερώσει ως σταρ του σινεμά υπήρξε ανεπιτυχής, ενώ πολλές φορές ήταν η αιτία τσακωμών ανάμεσα στον Σακελλάριο την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Φιλοποίμηνα Φίνο.

Η κηδεία της ηθοποιού θα τελεσθεί αύριο, Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στις 3 το μεσημέρι,  στο δεύτερο κοιμητήριο της Νέας Ιωνίας.

Γιάννης Γριβόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου