Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Κριστίν Λάγκαρντ:Η αβεβαιότητα οδηγεί σε επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας



“Η παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα σχετικά με το πως και πότε θα αντιμετωπιστεί η ευρωπαϊκή κρίση , είναι ο βασικός λόγος για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας”, ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της, στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.
“Αυτοί είναι παράγοντες που πραγματικά εμποδίζουν τους ανθρώπους να πάρουν επενδυτικές αποφάσεις, να αποφασίσουν προσλήψεις, ή να λάβουν άμεσες εξωτερικές επενδυτικές αποφάσεις που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο”, είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη και στην κρίση χρέους στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πάντως, θέλοντας να εκφράσει την αισιοδοξία της για την έκβαση των προσπαθειών της Αμερικής, για ανάσχεση της υφεσιακής πορείας, υπογράμμισε ότι “για το ΔΝΤ είναι καλό σημάδι το γεγονός ότι η αγορά ακινήτων έχει αρχίσει να βρίσκεται σε ανοδική τροχιά”.
Πρόσθεσε δε, ότι “τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν ενδυναμωθεί, αναδιαρθρωθεί και είναι λίγο πιο ασφαλή σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν”.
Όπως αναφέρει, πάντως, το CBS “η έκθεση του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, θα δοθεί στη δημοσιότητα την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ θα προβλέπει μειωμένη ανάπτυξη που θα αγγίζει το 3%”.

Γιάννης Γριβόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου