Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Οι 15 δημοφιλέστεροι καλλιτέχνες στο Facebook


 Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που το διαδίκτυο μπήκε για τα καλά στις ζωές μας, και όπως ήταν φυσικό μπήκε για τα καλά και στις ζωές όλων των καλλιτεχνών ανά τον κόσμο, μια απόδειξη για το πόσο αρεστοί είναι στο κοινό, καθώς οι πωλήσεις των albums σταδιακά μειώνονται.


Ο καταλληλότερος τρόπος για να μετρηθεί η δημοτικότητα των καλλιτεχνών είναι σίγουρα τα likes που συγκεντρώνουν στο Facebook.

Έτσι οι εν ενεργεία καλλιτέχνες με τα περισσότερα likes στο Facebook είναι οι εξής:

15.Black Eyed Peas: 35.067.133
Το συγκρότημα από τη Καλιφόρνια μετράει 17 χρόνια στο χώρο της μουσικής, ωστόσο η επιτυχία ήρθε το 2003 με τα τραγούδια τους να σκαρφαλώνουν στην κορυφή δεκάδων χωρών και έκτoτε να αποκτούν καθημερινά εκατομμύρια fans. Η επίσημη σελίδα τους στο Facebook, τους φέρνει στη 15η θέση με 35 εκατομμύρια likes.

14.Taylor Swift: 35.508.817

Η νεαρή τραγουδίστρια κατάφερε σε ηλικία μόλις 18 ετών να γίνει παγκοσμίως γνωστή και αγαπητή. Αν και το είδος της μουσικής της, country, δεν αποτελεί ένα δημοφιλές είδος παγκοσμίως η Taylor κατάφερε να κάνει το κοινό να την αγαπήσει και να της δώσει την 14η θέση με 35,5 εκατομμύρια likes.
13.Adele: 35.547.920


Η δυναμική φωνή της και το ξεχωριστό της στυλ, βοήθησαν την τραγουδίστρια από την Βρετανία να ξεχωρίσει πολύ γρήγορα και να αποκτήσει εκατομμύρια θαυμαστές ανά την υφήλιο. Τελευταία της επιτυχία το τραγούδι της νέας ταινίας του James Bond “Skyfall”, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο η απόκτηση του γιου της. Η Adele βρίσκεται στην 13η θέση με τα περισσότερα likes.



12.David Guetta: 35.750.436
Ο David Guetta μπορεί να μην τραγουδάει, ξέρει όμως να δημιουργεί μόνο επιτυχίες. Οι συνεργασίες του με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας τον φέρνουν στην κορυφή των πιο επιτυχημένων DJ's και μια απόδειξη αυτής της επιτυχίας τα πολλά εκατομμύρια likes που έχει συγκεντρώσει η επίσημη σελίδα του στο Facebook.

11.Avril Lavigne: 36.683.064

Η τραγουδίστρια από τον Καναδά έχει καταφέρει να συνδυάσει με ένα μοναδικό τρόπο την pop μουσική με τη rock, και βέβαια η προσπάθεια αυτή ανταμείφθηκε με εκατομμύρια θαυμαστές και πωλήσεις. Τα like της στο facebook ξεπερνάν τα 36 εκατομμύρια και συνεχώς αυξάνονται.

10.Beyonce: 39.305.656

Η καριέρα της ξεκίνησε ως μέλος των Destiny's Child, ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα όλων των εποχών. Πολύ γρήγορα κατάφερε να ξεχωρίσει με τη μοναδική της φωνής και η επιλογή της να ακολουθήσει μια solo καριέρα ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. H Beyonce είναι μια από τις πιο επιτυχημένες τραγουδίστριες στις μέρες μας και έχει καταφέρει να κάνει θαυμαστές και άλλων ειδών μουσικής να της βγάζουν το καπέλο. Βρίσκεται στην δέκατη θέση στη λίστα μας με περισσότερα από 39 εκατομμύρια likes.

9.Lil Wayne: 40.860.897

Ο Lil Wayne τραγουδάει από την ηλικία των 10, είκοσι χρόνια μετά συγκαταλέγεται σε έναν από τους πιο δημοφιλής τραγουδιστές παγκοσμίως. Τα συχνά μπλεξίματά του με την αστυνομία δεν φαίνεται να πτοούν το κοινό του, άλλωστε πως θα μπορούσε να είναι ένας Hip Hop τραγουδιστής χωρίς μπλεξίματα; Από την 9η θέση σπάει το φράγμα των 40 εκατομμυρίων θαυμαστών.

8.Akon: 42.424.844

Γεννημένος στη Σενεγάλη πριν από 40 χρόνια ο Akon αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους hip hop τραγουδιστές όλων των εποχών. Αφορμή για να ξεκινήσει την ενασχόλησή του με τη μουσική ήταν η παραμονή του στη φυλακή για τρια χρόνια, εκεί ανακάλυψε την αγάπη του για τη μουσική αλλά και τις δυνατότητές του. Το παρελθόν του στη φυλακή δεν στάθηκε εμπόδιο στη λαμπρή του καριέρα, η σελίδα του στο facebook αριθμεί σχεδόν 42,5 εκατομμύρια θαυμαστές, γεγονός που τον εκτοξεύει στην 8η θέση των πιο δημοφιλών τραγουδιστών.

7.Linkin Park: 46.106.531
Με 16 χρόνια καριέρας οι Linkin Park αποτελούν το πιο επιτυχημένο rock συγκρότημα της λίστας. Η αρχή της καριέρας του μπορεί να μην ήταν τόσο εύκολη, ωστόσο η αγάπη τους για αυτό που έκαναν πολύ γρήγορα τους ανέβασαν στην κορυφή του κόσμου, οι Linkin Park αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες της καθαρόαιμης rock μουσικής σε μια εποχή που πολλά είδη μουσικής ενώνονται.
6.
Justin Bieber: 47.338.150
Ο Justin Bieber αποτελεί ίσως τον πιο αμφιλεγόμενο τραγουδιστή της εποχής μας. Εκατομμύρια θαυμαστών αλλά και εκατομμύρια “εχθρών” έρχονται συχνά σε αντιπαράθεση για το αν ο νεαρός τραγουδιστής αξίζει τη μεγάλη φήμη και αγάπη που έχει κερδίσει. Πάντως, τα likes στην επίσημη σελίδα του, τον φέρνουν στην 6η θέση με κάτι παραπάνω από 47 εκατομμύρια θαυμαστών να απαντούν σε όσους αμφισβητούν το ταλέντο του.
5.Katy Perry: 48.388.061

Η πρώτη προσπάθεια της Katy Perry να μπει στη παγκόσμια μουσική σκηνή το 2001 ήταν μάλλον αποτυχημένη, με το πρώτο της album να μην συγκινεί και πολλούς, δεν το έβαλε όμως κάτω 7 χρόνια αργότερα επανήλθε με το δεύτερο δίσκο της και τότε όλοι άρχισαν να βλέπουν τη νεαρή τραγουδίστρια με διαφορετικό μάτι. Το 2010 το τρίτο της album έσπασε κάθε ρεκόρ με 6 από τα 12 τραγούδια να σκαρφαλώνουν στο νούμερο ένα του αμερικάνικου Billboard. Οι θαυμαστές της πολλαπλασιάζονταν μέρα με τη μέρα και η σελίδα της στο facebook μετρά σχεδόν 48,5 εκατομμύρια θαυμαστές.

4.
Lady Gaga: 53.547.277

Ο εξαιρετικά σύγχρονος ήχος της μουσικής της αλλά και το περίεργο και πρωτότυπό της στυλ, βοήθησαν τη Lady Gaga να γίνει πολύ γρήγορα fashion icon αλλά και η κυρίαρχη στη μουσική βιομηχανία το 2008. Η 26χρονη τραγουδίστρια απασχολεί συνεχώς τα μέσα ενημέρωσης, πολλές φορές όχι με τα τραγούδια της αλλά με το τι θα πει ή ,κυρίως, με το τι θα φορέσει. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να κερδίσει εκατομμυρία φανατικών θαυμαστών οι οποίοι ξεπερνούν τα 53,5 εκατομμύρια στη σελίδα της στο facebook.
3.Shakira: 56.007.839

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια δεν έχει γίνει γνωστή μόνο για τις φωνητικές της ικανότητες και τα ξεσηκωτηκά της τραγούδια, αλλά και για το λίκνισμα των γοφών της, που έχουν κάνει εκατομμύρια ανδρών να παραμιλούν σε κάθε εμφάνιση ή video της. Η Shakira έχει κερδίσει τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων ανά την υφήλιο και με το φιλανθρωπικό της έργο, για το οποίο έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία. Η μικροσκοπική τραγουδίστρια σε λίγες μέρες ετοιμάζεται να γίνει μητέρα και τα 56 εκατομμύρια θαυμαστών της ανυπομονούν να δουν την αγαπημένη τους τραγουδίστρια σε αυτό τον ρόλο.

2.Eminem: 62.028.061
Ο 40χρονος rapper είναι ο δημοφιλέστερος τραγουδιστής της rap μουσικής όλων των εποχών, με πωλήσεις που αγγίζουν τα 70 εκατομμύρια. Η δισκογραφική του καριέρα ξεκίνησε το 1996, όμως η επιτυχία ήρθε τρία χρόνια αργότερα και έκτοτε δεν έφυγε από πάνω του ποτέ. Οι θαυμαστές του στο facebook συνεχώς αυξάνονται και ήδη έχουν ξεπεράσει τα 62 εκατομμύρια.

1.Rihanna: 62.407.818


Σε ηλικία μόλις 18 ετών η Rihanna κατάφερε να γίνει γνωστή σε όλο το κόσμο και όλοι να μιλούν για το νέο αστέρι της Pop - R'n'B μουσικής από τα μικρά Μπαρμπάντος. Από το 2006 η Rihanna απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης όχι μόνο με τα τραγούδια της αλλά και με την προσωπική της ζωή, με αποκορύφωμα τον ξυλοδαρμό της από τον σύντροφό της Chris Brown. Η Rihanna είναι η δημοφιλέστερη τραγουδίστρια στο Facebook με 62 εκατομμύρια θαυμαστές οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται.

Γριβόπουλος Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου