Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Σε απεργιακό "μπλάκ άουτ" η χώρα-24ωρο χειρόφρενο στα ΜΜΜ και ταξί



Σε απεργιακό «μπλάκ άουτ» η χώρα σήμερα και αύριο, λόγω της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Εικοσιτετράωρο χειρόφρενο σε όλα τα ΜΜΜ και τα ταξί, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων.


Ειδικότερα, σήμερα Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός δεν θα εκτελέσουν κανένα δρομολόγιο, ενώ ακυρώνονται και όλα τα δρομολόγια του ΟΣΕ. 

Παράλληλα, ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων έχουν ανακοινώσει η Aegean Airlines και η Οlympic Air, λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας (10.00-13.00).

Δεμένα θα παραμείνουν και όλα τα πλοία στα λιμάνια. 

Αύριο, δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο λεωφορείων, τρόλεϊ, προαστιακού και ΟΣΕ, ενώ τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως τα μεσάνυχτα. 
Στο μεταξύ, σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες βρίσκονται από τη Δευτέρα οι ιδιοκτήτες ταξί, καθώς όπως καταγγέλλουν στο πολυνομοσχέδιο περιέχεται άρθρο που «ουσιαστικά αφαιρεί μέρος του μεταφορικού έργου» των ταξί.

Την ίδια στιγμή, στον τομέα  της Υγείας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει κηρύξει τριήμερη απεργία έως και αύριο. Κατά συνέπεια, στα δημόσια νοσοκομεία, που λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

Το δυναμικό παρόν στις κινητοποήσεις δίνει και ο Πανελλήνιος Ιατρικό Σύλλογος, που προχωρά σε πανιατρική 48ωρη απεργία έως αύριο. Τα αιτήματα των γιατρών είναι, μεταξύ άλλων, η άμεση απόσυρση της  τροπολογίας που απορρίφθηκε από τη Βουλή, για την ένταξη των κλάδων υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ.

Ακόμα, κλειστά θα παραμείνουν αύριο  τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά της ψήφισης του νέου πακέτου μέτρων.

Σημειώνεται ότι, οι δημοσιογράφοι,  που πραγματοποίησαν χθες 24ωρη απεργία, θα πραγματοποιήσουν σήμερα στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και αύριο από τις 16.00 έως τις 19.00.

Σε πενθήμερη αποχή μέχρι και την Παρασκευή, θα προχωρήσουν οι δικηγόροι, οι οποίοι αντιδρούν στην «επανακατάθεση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο της διάταξης περί ένταξης του κλάδου υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η οποία αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων έως και τις 18 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, οι διπλωματούχοι μηχανικοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους έως και την ερχόμενη Κυριακή, ημέρα ψήφισης στη Βουλή του προϋπολογισμού 2013.

Ειδικότερα, προβλέπεται μέχρι την ημέρα ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού η συνέχιση της αναστολής λειτουργίας όλων των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του ΤΕΕ και των υπηρεσιών της Τράπεζας Πληροφοριών. Εκτός αυτού,  για το ίδιο διάστημα, προβλέπεται η συνέχιση της αποχής όλων των εκπροσώπων και των μελών του ΤΕΕ (διπλ. μηχανικοί δημοσίου, εργολήπτες, μελετητές, μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες), από όλες τις επιτροπές, τα συμβούλια και τις τεχνικές εκπροσωπήσεις σε όλη τη χώρα.

Επίσης, σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες βρίσκεται η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από χθες το βράδυ, ενώ τη συμμετοχή τους στη 48ωρη απεργία έχουν αποφασίσει οι τραπεζοϋπάλληλοι ΟΤΟΕ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Διήμερο λουκέτο μπαίνει επίσης σε δήμους και ΔΟΥ, ενώ στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν  ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Από τις κινητοποιήσεις, δεν θα μπορούσαν να λείψουν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), οι οποίοι προτείνουν τη στάση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια των σημερινών κινητοποιήσεων. Προτείνουν τέλος, να υπάρξει συσκότιση των βιτρινών των καταστημάτων όλης της χώρας σήμερα και αύριο, το απόγευμα και το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου