Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζουν τις απεργίες οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες-Χειροφρενο στα ταξί



Μπορεί η 48ωρη απεργία χθες και προχθές, που κήρυξε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να τελείωσε, όμως οι απεργίες των εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ Α.Ε.) συνεχίζονται. Κατά συνέπεια, οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ θα μείνουν ακινητοποιημένοι, ενώ χειρόφρενο έως αύριο τα ξημερώματα βάζουν και τα ταξί.



Ωστόσο, κανονικά θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια σε λεωφορεία, τρόλεϊ και Προαστιακό.

Σημειώνεται ότι, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ θα συνεδριάσουν το πρωί, για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. 

Παράλληλα, οι αυτοκινητιστές ταξί συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, έως αύριο τα ξημερώματα, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις απελευθέρωσης του μεταφορικού τους έργου.

Το αίτημα των ιδιοκτητών ταξί, είναι  η απόσυρση του άρθρου για την εκμίσθωση ΕΙΧ αυτοκινήτων μετά οδηγού από γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, τουριστικά γραφεία και ξενοδοχειακές μονάδες. 

Στο μεταξύ, λόγω των προαναφερθέντων απεργιών, αλλά και της βροχής, έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους του Λεκανοπεδίου.

Την ίδια στιγμή, τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη Λ. Μεσογείων στο ύψος του Ερρίκος Ντυνάν, στο ρεύμα προς Αθήνα, αυξάνοντας περισσότερο την κίνηση.

Επισημαίνεται ότι, ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στην Αθηνών - Λαμίας, τόσο στο ρεύμα εισόδου, όσο και στο ρεύμα εξόδου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου