Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Εξαιρούνται από τις μειώσεις συντάξεων, άτομα με βαριά αναπηρία




Δεκτή την εισήγηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την εξαίρεση από τις μειώσεις των συντάξεων των ατόμων με βαριά αναπηρία, έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «επειδή ισοδύναμο μέτρο δεν προτάθηκε, το κόστος της μη μείωσης αυτών των συντάξεων θα επιρριφθεί στις συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ».


Ειδικότερα, αργά χθες το βράδυ, έγινε δεκτό επί της αρχής και επί των άρθρων το πολυνομοσχέδιο με τα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα, καθώς και τις αλλαγές στα εργασιακά, από την επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής.

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα γίνει σήμερα το βράδυ, ενώ την Κυριακή θα γίνει η ψήφιση του προϋπολογισμού. 

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ότι αποσύρει τη λέξη «οικειοθελή» από τη συνεισφορά που προβλέπεται να έχει η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Στο νομοσχέδιο και τα επείγοντα μέτρα,  συμπεριλαμβάνεται  και πρόνοια για την ύπαρξη συνυποσχετικού ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, με το οποίο θα προσδιορίζεται ο τρόπος καταβολής της οικειοθελούς συνεισφοράς για τη στήριξη της οικονομίας. Στήριξη που όπως αναφέρεται δεν θα μπορεί να είναι κατώτερη από 140 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι, την απάλειψη του όρου «οικειοθελής» είχε ζητήσει νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ δια του εισηγητού του και γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Μανιάτη.

ΠΗΓΗ: www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου