Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητοι Έλληνες: Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο



Θέμα αντισυνταγματικότητας έθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, αναφερόμενοι στο πολυνομοσχέδιο, που περιλαμβάνει τα δημοσιονομικά, διαρθρωτικά μέτρα και τις αλλαγές στα εργασιακά, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.


Το νομοσχέδιο αποτελεί «προσβολή μέχρι το βαθμό καταλύσεως του δημοκρατικού πολιτεύματος», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη σειρά της, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλα Γιαταγάνα, χαρακτήρισε το νόμο ως "καθ' ολοκληρίαν αντισυνταγματικό", ενώ  διερωτήθηκε, απευθυνόμενη στους βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης,  «πώς μπορείτε να ψηφίσετε ένα νόμο τον οποίο δεν έχετε προλάβει να το διαβάσετε και σαν άλλοι Χρυσοχοΐδηδες θα ρθείτε να μας πείτε “συγνώμη δεν το διάβασα”; Θα πρέπει να ντρέπεστε». 

Απ’ την πλευρά του, ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστας Τασούλας απάντησε ότι  «έσχατη αντισυνταγματικότητα, είναι η παραμονή στο καθεστώς του υπαρκτού λαϊκισμού», τονίζοντας  «ότι πρέπει να υπερψηφιστούν τα μέτρα».

Σημειώνεται ότι, με το πέρας  των τοποθετήσεων των βουλευτών το κλίμα φορτίστηκε, καθώς ακολούθησε ψηφοφορία δια της εγέρσεως των βουλευτών. Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ανακοίνωσε ότι η ένσταση απερρίφθη, κάτι που έφερε ένταση στο Κοινοβούλιο.
«Το προεδρείο δεν εκβιάζεται από φωνασκούντες βουλευτές» υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης , διακόπτοντας  τη συνεδρίαση για μισή ώρα. Θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία το βράδυ.
Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών  χαρακτήρισε «μονόδρομο» την ψήφιση των μέτρων, μιλώντας χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την εισαγωγή του πολυνομοσχεδίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου