Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Από χίλια μύρια κύματα θα περάσουν 180.000 εκπαιδευτικοίΑπό χίλια μύρια κύματα θα περάσουν δάσκαλοι και καθηγητές, για να αποδείξουν την αξία τους, σύμφωνα με το σχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών του υπ. Παιδείας, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας. Την επόμενη εβδομάδα δίνεται στους φορείς για διαβούλευση, ενώ μέχρι τις 10 Μαρτίου το διάταγμα θα είναι έτοιμο, για να αποσταλεί προς υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται κάθε ένα ή δύο χρόνια από τον διευθυντή του σχολείου, ως προς το υπηρεσιακό τους έργο και κάθε τέσσερα χρόνια, για το παιδαγωγικό/διδακτικό τους έργο από σχολικό σύμβουλο.

Όμως, το σχέδιο δεν σταματά εδώ… Μέχρι και ξεχωριστό φάκελο αξιολόγησης θα έχουν δάσκαλοι και καθηγητές, όπου θα καταγράφονται λεπτομερώς όλες οι δράσεις τους. Σ’ αυτόν το φάκελο, θα μπορεί και ο ίδιος ο εκπαιδευτικός να συμπληρώνει όσες δραστηριότητές του θεωρεί άξιες αναφοράς.

Σκούρα τα πράγματα για όσους εκπαιδευτικούς δεν έχουν θετική αξιολόγηση, καθώς θα περνούν από επιμορφωτικά προγράμματα και στη συνέχεια θα επαναξιολογούνται, αλλά δεν θα μπορούν να διεκδικούν θέσεις ευθύνης. 

Πάντως, το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι η αξιολόγηση δεν θα έχει χαρακτήρα τιμωρίας. 
Απ’ τη μεριά τους όμως, Δάσκαλοι και καθηγητές, θεωρούν ότι θα είναι το μέσο για την έξοδό τους από τις σχολικές αίθουσες.

Στοιχεία ρεπορτάζ: Ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου