Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Για άλλη μια φορά χωρίς λεωφορεία 6.000 μαθητές της περιφέρειας

Στον αέρα για άλλη μια φορά η  μεταφορά 6.000 μαθητών της περιφέρειας από και προς τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι λεωφορειούχοι αποφάσισαν να τραβήξουν χειρόφρενο από αύριο, καταγγέλλοντας ότι τους οφείλονται τα δεδουλευμένα τους από τον περασμένο Μάιο.  Παράλληλα τονίζουν ότι το κράτος τους ζητά να μειώσουν κατά 20% τα συμφωνημένα κόμιστρα για την μεταφορά των μαθητών.


Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν οι λεωφορειούχοι ακόμα δεν έχει υπογραφεί καμία σύμβαση. 

Σημειώνεται ότι, εδώ και ένα χρόνο η μεταφορά μαθητών και η πληρωμή λεωφορειούχων έχει περάσει στην αρμοδιότητα της περιφέρειας, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Εσωτερικών. Για οποιοδήποτε διακανονισμό όμως, απαιτείται και συναίνεση του υπουργείου Οικονομικών. 


Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης αναφέρει χαρακτηριστικά: « Η Πολιτεία όχι μόνο μας οφείλει δεδουλευμένα, αλλά αθετεί τις περσινές και προπέρσινες συμβάσεις που υπογράψαμε για τη μεταφορά των μαθητών, ζητώντας μας για μία ακόμη φορά τελείως παράνομα να μειώσουμε τα συμφωνημένα κόμιστρα μεταφοράς».

Συμπληρώνει δε, ότι «ενώ το νέο σχολικό έτος έχει ξεκινήσει και τα σχολικά λεωφορεία μεταφέρουν από το Σεπτέμβριο τους μαθητές, δεν έχει υπογραφεί καμία σύμβαση και οι επαγγελματίες δεν γνωρίζουν καν τις απολαβές τους».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου