Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ο νέος φορολογικός νόμος ψηφίστηκε



 Έως και 900% αυξημένοι φόροι για όσους αποκτούν εισοδήματα αποκλειστικά από ενοίκια

Περισσότερους φόρους θα πληρώσουν φέτος περίπου 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ετήσια εισοδήματα μέχρι 55.000 ευρώ, εξαιτίας της επιβολής φόρου 26% στα εισοδήματά τους από το πρώτο ευρώ. Παράλληλα, φόρους αυξημένους έως και 900% θα πληρώσουν και οι φορολογούμενοι που αποκτούν εισοδήματα αποκλειστικά από ενοίκια, καθώς τα εισοδήματά τους θα φορολογούνται με 10% από το πρώτο ευρώ.


Το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται πλέον στη φορολογία, περιλαμβάνει ακόμη: Την αύξηση του φόρου στους τόκους των καταθέσεων από 10% σε 15%, την επιβολή φόρου υπεραξίας 20% στις αγοραπωλησίες μετοχών από την 1η Ιουλίου, την επιβολή φόρου υπεραξίας 20% στις αγοραπωλησίες ακινήτων, μείωση του φόρου στα μερίσματα από 25% σε 10% και αύξηση του φόρου στα επιχειρηματικά κέρδη στο 26% από 20%.

Όσον αφορά τα τεκμήρια διαβίωσης, παραμένουν τα ίδια, αλλά καταργούνται οι περισσότερες φοροαπαλλαγές, αφού διατηρούνται μόνο οι εκπτώσεις φόρου για νοσήλια, ιατρικά έξοδα, δωρεές και διατροφή από τον ένα σύζυγο στον άλλο.

ΠΗΓΗ:www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου