Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Δυναμικές κινητοποιήσεις σε ΔΟΥ ανά την Ελλάδα



φωτο αρχείου
Την έντονη αντίθεσή τους στην απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για κατάργηση 51 εφοριών, εκφράζουν κάτοικοι και φορείς μέσω καταλήψεων ΔΟΥ ανά την Ελλάδα. Υπό κατάληψη τελούν σήμερα ΔΟΥ στο Αιγάλεω, την Κάρυστο και τη Νάουσα.



Μάλιστα, χθες αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και στις ΔΟΥ Δεσκάτης Γρεβενών, Καλλονής Λέσβου, Αταλάντης Φθιώτιδος, Κυπαρισσίας Μεσσηνίας, Λεωνιδίου Αρκαδίας, Μοιρών Ηρακλείου και Πύλου.


Σημειώνεται ότι, στην πλειοψηφία τους  οι καταλήψεις πραγματοποιούνται ύστερα από πρωτοβουλία των δημοτικών αρχών, οι οποίες αντιτίθενται στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.


«Η μεταφορά της ΔΟΥ από τη Νάουσα στη Βέροια θα ταλαιπωρήσει χιλιάδες κατοίκους», ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός, συμπληρώνοντας: «Μετά το κλείσιμο της Σχολής Αστυφυλάκων, την υποβάθμιση του νοσοκομείου και των υπηρεσιών του ΙΚΑ, έρχεται και το λουκέτο στην εφορία».


Στη Νάουσα βρίσκεται και η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ- EKM, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία ενημερώθηκε από τον δήμαρχο για τα προβλήματα της πόλης.


Στο μεταξύ, χθες, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, ολοκληρώθηκε η Β’ φάση του σχεδίου για την ενοποίηση των ΔΟΥ. Κατά τη Γ’ και τελευταία φάση του σχεδίου, θα ανασταλεί στις 18/03/2013 η λειτουργία 20 ΔΟΥ που λειτουργούν στα νησιά.


Μ’ αυτόν τον τρόπο, επιδιώκεται να λειτουργούν 120 εφορίες σε επίπεδο χώρας εντός του 2013, έναντι των 290  που λειτουργούσαν το 2011, όπως επιτάσσει η μνημονιακή υποχρέωση.


Επισημαίνεται ότι, το ΥΠΟΙΚ θα επιστρατεύσει τα φορολογικά ΚΕΠ, για να "χρυσώσει το χάπι" των πολιτών και να τους "γλιτώσει απ’ την ταλαιπωρία", λόγω της ενοποίησης των ΔΟΥ. Εκεί, θα μπορούν οι πολίτες να διεκπεραιώνουν κάθε εργασία, για την οποία προσέρχονταν μέχρι σήμερα στις ΔΟΥ.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου