Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Δυναμικές κινητοποιήσεις αγροτών



Στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα κατεβαίνουν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες σήμερα το μεσημέρι στις 14.00. Οι αγρότες που θα συγκεντρωθούν εκεί είναι από τους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας.


Οι αγρότες αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμη και για αποκλεισμούς δρόμων και συγκεκριμένα της Εθνικής Οδού.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο λόγος των κινητοποιήσεών τους είναι ότι το αγροτικό τους εισόδημα συνεχώς συρρικνώνεται, τη στιγμή που τα καλλιεργητικά τους έξοδα αυξάνονται.

Όπως αναφέρουν, «γνωρίζουν ότι λόγω της οικονομικής κρίσης η κυβέρνηση θα είναι σκληρή απέναντί τους». Ωστόσο, επισημαίνουν ότι «χωρίς αγώνα τίποτα δεν κερδίζεται».

Στο μεταξύ, οι αγρότες που συνεδρίασαν χθες στον Πλαταμώνα, ζήτησαν συνάντηση με τους κυρίους Τσίπρα, Κουβέλη και Βενιζέλο. Η συνάντηση με τον κ. Κουβέλη ορίστηκε για αύριο.

Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιλιόπουλος, «στη συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των αγροτών απ’ όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη».

«Υπάρχει μεγάλος αναβρασμός. Η προσέλευση στη σημερινή μας συνάντηση (σ.σ. χθες), όπου αποφασίστηκε ότι αύριο βγαίνουν όλα τα τρακτέρ έξω, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Θα γίνει πολύ μεγάλη κινητοποίηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιλιόπουλος.

Σημειώνεται ότι, οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας προχώρησαν και χθες σε συμβολικό αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Κουλούρας.

Αύριο, συνεδριάζουν στη Λιβαδειά οι αγρότες της Βοιωτίας, οι οποίοι σχεδιάζουν το κλείσιμο του κόμβου στο Κάστρο.

Επισημαίνεται ότι, οι αγρότες της Δράμας έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους σε τρία σημεία της εθνικής οδού Δράμας - Καβάλας, χωρίς όμως να διακόπτουν την κυκλοφορία.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου