Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση υγείας του καλλιτεχνικού Διευθυντή των Μπολσόι, μετά την επίθεση με οξύ



Σοβαρά εγκαύματα προκλήθηκαν στον καλλιτεχνικό διευθυντή της ομάδας μπαλέτου του περίφημου Θεάτρου Μπολσόι, Σεργκέι Φίλιν, θέτοντας σε κίνδυνο την όρασή του, από δράστη που το βράδυ της Πέμπτης του έριξε οξύ στο πρόσωπο, έξω από την οικία του στη ρωσική πρωτεύουσα. Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Μόσχας.


«Η κατάστασή του είναι σοβαρή αλλά η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. Αυτή τη στιγμή το κυριότερο είναι να σωθούν τα μάτια του», ανέφερε χαρακτηριστικά στο γαλλικό πρακτορείο AFP, η εκπρόσωπος του Θεάτρου, Κατερίνα Νοβίκοβα, αποδίδοντας την επίθεση σε επαγγελματικές αντιπαλότητες και την ανάθεση ρόλων σε παραγωγές των Μπολσόι.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Νοβίκοβα, ο Φίλιν δεχόταν συνεχώς απειλές για τη ζωή του.

«Ήταν ένας άνδρας αρχών και δε συμβιβάστηκε ποτέ», επεσήμανε απ’ την πλευρά του ο Ανατόλι Ικσάκοβ, γενικός διευθυντής του Θεάτρου Μπολσόι, μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Channel One. «Εάν πίστευε πως ο ένας ή ο άλλος χορευτής ήταν ανέτοιμος ή ανήμπορος να εκτελέσει έναν ρόλο, τους απέρριπτε» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι, ο Φίλιν, διάσημος χορευτής για τα Μπολσόι έως το 2004, θεωρείται ο ιθύνων νους πίσω από την προσπάθεια καλλιτεχνικής ανανέωσης που επιχειρεί το ιστορικό Θέατρο. Όμως, παρόλο που έχει πολλούς θαυμαστές λόγω των καλλιτεχνικών του επιλογών,  έχει παράλληλα και πολλούς επικριτές, ενώ πολλοί χορευτές του μπαλέτου έχουν καταφερθεί δημόσια κατά της γραμμής που ακολουθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου