Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Εγνατία: Δεκάδες τρακτέρ αγροτών από την Ημαθία

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣιτίδης
Απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες από την παραγωγή ροδάκινου που έδωσαν στις βιομηχανίες, είναι αγρότες από την Ημαθία, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία οδό, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν το δρόμο, αλλά και το σιδηροδρομικό σταθμό.



Σημειώνεται ότι, μόλις φθάσουν στο σημείο και οι άλλοι συνάδελφοί τους από τα γύρω χωριά, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση.


Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστα Λιολιόπουλο, η συντονιστική ομάδα της Κίνησης θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να του θέσουν σειρά ζητημάτων, με πρωταρχικό θέμα ότι είναι απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες από την παραγωγή ροδάκινου που έδωσαν στις βιομηχανίες.


«Εάν δεν δούμε φως στο τούνελ, είμαστε αποφασισμένοι να κλείσουμε τόσο την Εγνατία οδό στον κόμβο της Κουλούρας, όσο και το σιδηροδρομικό σταθμό που υπάρχει εδώ δίπλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Επισημαίνεται ότι και στη Θεσσαλία  οι αγρότες προσανατολίζονται σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.


Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζο Μαρούδα, σήμερα θα πραγματοποιηθούν κατά τόπους ενημερώσεις των αγροτών για τις εξελίξεις, ενώ αύριο θα διεξαχθεί κοινή συνεδρίαση των τριών Ομοσπονδιών (Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων) στα Φάρσαλα, ώστε να συνεκτιμηθεί η κατάσταση.


Παράλληλα, μεθαύριο, κατά πάσα πιθανότητα στον Παλαμά Καρδίτσας, θα πραγματοποιηθεί πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου