Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων



Για «υποκριτική διγλωσσία» των ΜΜΕ, τα οποία χαρακτηρίζουν ως «επίσημη εκπροσώπηση του συστήματος και το βασικό πυλώνα της κρατικής στρατηγικής», κάνουν λόγο σε προκήρυξής τους οι οργανώσεις «Κύκλοι Παραβατικών/Πυρήνας Εραστές της Ανομίας» και «Μαχόμενη Μειοψηφία». Με την εν λόγω προκήρυξη ανέλαβαν την ευθύνη για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων.



Παράλληλα, στην προκήρυξη, γίνεται αναφορά και στην εκκένωση της βίλας Αμαλία.

Ειδικότερα, οι δράστες τοποθέτησαν χθες τα ξημερώματα, αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς αποτελούμενους ο καθένας από δύο γκαζάκια, στις εισόδους πολυκατοικιών όπου διαμένουν δημοσιογράφοι σε Αγία Παρασκευή, Άλιμο, Λυκαβηττό, Μαρούσι και Πεντέλη. Σε όλες τις περιπτώσεις σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Σημειώνεται ότι, το μπαράζ των επιθέσεων ξεκίνησε στις 03.40 στο σπίτι όπου διέμενε παλαιότερα ο Γιώργος Οικονομέας στο Λυκαβηττό και συνεχίστηκε στις 04.10 στο σπίτι του Αντώνη Λιάρου στην Αγία Παρασκευή, στις 04.15 στο σπίτι του Αντώνη Σκυλλάκου και της συζύγου του Ευαγγελίας Μπαλτατζή στην Πεντέλη, την ίδια ώρα στο σπίτι του Χρήστου Κώνστα στο Μαρούσι και στις 04.45 στο σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη στον Άλιμο.

Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα Εφετών οδηγείται σήμερα το μεσημέρι η 25χρονη φοιτήτρια της Φιλοσοφικής, που συνελήφθη χθες για συγκρότηση, ένταξη και συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Συγκεκριμένα, κατηγορείται για κατοχή και μεταφορά όπλων, καθώς εντοπίστηκαν αποτυπώματά της στο κουτί με τα όπλα που ήταν θαμμένο στην Πανεπιστημιούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διεξήχθη έρευνα σε σπίτι στην Αθήνα όπου διέμενε η 25χρονη, η οποία φέρεται να είναι φίλη του 29 χρόνου, που συνελήφθη στο Σπαθοβούνι Κορίνθιας για συμμετοχή στην οργάνωση.

Όπως κάνουν λόγο οι ίδιες πληροφορίες, στο κουτί με τα θαμμένα όπλα έχει εντοπιστεί ακόμα ένα αποτύπωμα το οποίο δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου