Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

"Ήρεμα Διαμαντόπουλε"...

Η "επίπληξη" του πρώην συντονιστή  του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Στέφανου Λιούζα, στον "αναρχικό" βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο. 

Ήρεμα Διαμαντόπουλε!" του Στέφανου Λιούζα
του Στέφανου Λιούζα
6978776325

10/01/13
Ήρεμα βουλευτή (να μην ξεχνιέσαι) Διαμαντόπουλε. 

Με τις «Αναρχίες» σου εγείρεις μείζον θέμα για την Δημοκρατική ομαλότητα νέε μου!

Τι θες, δηλαδή, το 56,6% των παιδιών μας, να τους στείλεις στη σκλαβιά και υποδούλωση της καθημερινής εργασίας; 

Δεν έχεις ακούσει ότι ο χώρος και κόσμος της εργασίας πια είναι απαξιωμένος και ότι σήμερα το "ιν" είναι να είσαι σε λίστα «Λαγκαρτ», «Ζημενς», να μετέχεις στα «οφ σορ» και στα τέτοια;

Πας και «στήνεσαι» σε στέκια αλληλεγγυης, πολιτισμού, συλλογικών πρωτοβουλιών και κάτι περίεργα δηλαδή, δεν έμαθες νέε ότι:
 «Οτιδήποτε τοποθετείται κριτικά απέναντι στους θεσμούς και τις συνήθειές μας, τυγχάνει αποδοκιμασίας, διωγμού, καταδίκης γιατί μάς αποπροσανατολίζει από την μακάρια πορεία μας προς τον εφησυχασμό, προκαλεί κλυδωνισμούς στην επίπλαστη και επιφανειακή ηρεμία της ύπαρξής μας, διατυπώνει ερωτήματα που δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ούτε να απαντήσουμε…
…τέτοιες πρωτοβουλίες τις αναλαμβάνουν και τις πραγματοποιούν ομάδες ανθρώπων οι οποίες για τους περισσότερους από εμάς, τους καθωσπρέπει, φαίνονται περιθωριακές, ύποπτες για παράνομες πράξεις, ηθικά μεμπτές, εν δυνάμει ανατρεπτικές για τον τρόπο ζωής που έχουμε συνηθίσει, γιατί παραπέμπουν σε ιδέες όπως η συμμετοχή, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η αλληλεγγύη, η ανιδιοτελής προσφορά, η μη κερδοσκοπική δράση, η μη αναγνώριση αυθεντιών, η μη υποταγή σε θεσμούς αναχρονιστικούς που δεν έχουν ούτε στο ελάχιστο εναρμονιστεί με τη σύγχρονη εποχή και που παραπέμπουν ακόμη σε μεσαιωνικές και σκοτεινές περιόδους... (Γιανελλος Κωνσταντίνος – άνεργος φυσικός)»

Και εμείς, αγόρι μου ανήσυχο, πολλοί μας έχουμε πολιτικά γεράσει με την συνήθεια τα κανάλια της διαπλοκής και της μίζας να μας «ξεσκίζουν» στα δελτία ειδήσεων και να ασκούμε κριτική από τις πολυθρόνες του σπιτιού μας. 

Μας ταράζεις κόπα νέε ! Τι θες δηλαδή ανήσυχε τύπε; Να μας σηκώσεις σε καμία πορεία, να κάνουμε επισκέψεις στις καταλήψεις ανά την Ελλάδα, εργοστασίων φτωχευμένων, εργοταξίων εγκαταλειμμένων, δημοσίων χώρων παρατημένων και όλα αυτά τα αξιοθέατα; 

Τι μας προτείνεις δηλαδή να τα αξιοποιούμε σε όφελος όλων μας με άμεσες δημοκρατικές διαδικασίες στην γειτονιά στον περίβολο κλειστών επιχειρήσεων (με το άρθρο 99 περί πτωχεύσεων και αλλά τέτοια έξυπνα που κάνουν οι κύριοι της νεοφιλευθερίας); Πάλι στην «βιοπάλη»;

Προσωπικά με τσίτωσες, καλά είχα μπει στο κλίμα των εορτών (και της εσωκομματικής αργίας) και δεν ήθελα να ξαναπιάσω τις κινηματικές και κομματικές ρούγες.

Μας λες τι πραγματικά βρίσκουν στα ενδότερα των κατειλημμένων χώρων και σε κοιτάμε περίεργα. Τι γυαλιά φοράς; (Ακούστε, ακούστε και δείτε)! Νέα λεηλασία μισθών και συντάξεων Πρόγραμμα, που έχει ενσωματωθεί το σύνολο των αντιδραστικών μέτρων που συμφώνησαν στα πλαίσια της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με την τρόικα, μέτρα που προβλέπουν νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, στους μισθούς και τις αποζημιώσεις, αύξηση φορολογίας, ιδιωτικοποιήσεις, εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Ενδεικτικό είναι ότι χρόνο με το χρόνο το «βάρος» των μέτρων μεγαλώνει, καθώς ως το 2016 προβλέπεται να ανέλθουν στα 19 δισ. ευρώ (!), κάτι που αν συμβεί, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια την ελληνική κοινωνία – το εργαζόμενο τμήμα της για την ακρίβεια – στις πύλες της κόλασης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του νέου Κρατικού Προϋπολογισμού, η ιδιωτική κατανάλωση αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω κατά -7% το 2013, μετά τη μείωσή της κατά -7,7%, τόσο το 2012, όσο και το 2011. Το δε ποσοστό ανεργίας προβλέπεται να ανέλθει στο 22,8% (αισιόδοξη εκτίμηση), έναντι 22,4% το 2012 και 16,5% το 2011.

Κρύβεται ο ορυμαγδός από τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν τη διάλυση συντάξεων, μισθών, κοινωνικών επιδομάτων, του συνόλου των κρατικών κονδυλίων που έχουν να κάνουν με τις στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες. Κρύβεται η βαρβαρότητα που κλιμακώνεται με τα νέα ασήκωτα χαράτσια και τη βαριά φορολογία στο λαϊκό εισόδημα.

Μέσα στην ερχόμενη 2ετία (2013-2014) που αποτελεί και το σημερινό ορίζοντα του πλάνου των δανειστών, σχεδιάζουν να αφαιρέσουν από τα λαϊκά εισοδήματα (μείωση «δαπανών»-αύξηση φόρων) 14,2 δισ. ευρώ, ποσό που οι ίδιοι το υπολογίζουν ως «καθαρή επίδραση». Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2013, προβλέπει σωρεία από νέα μόνιμα μέτρα ύψους 11 δισ. ευρώ από τα οποία περίπου 9 δισ. ευρώ αφορούν στη διάλυση των κρατικών κονδυλίων και ακόμη 2 δισ. ευρώ, από την παραπέρα διόγκωση χαρατσιών και φόρων, μέσα σε μια χρονιά που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους η βύθιση του ΑΕΠ θα φτάσει σε 4,2% με τα ποσοστά της επίσημης ανεργίας να σκαρφαλώνουν στο 22,8%, από 22,4% που την υπολογίζουν για φέτος (ευχαριστώ για τα στοιχεία το άρθρο του Πέτρου Κοτσάκου «τι έκρυβε η «Βίλα Αμαλία»).

Μα δείχνανε και ταινίες, πίνανε και μπύρες, κάνανε και συλλογικές κουζίνες, θεατρικές ομάδες, καλλιτεχνικά εργαστήρια, παράκαμψη μεσαζόντων και κάτι τέτοια όλα!

Σοβαρά! Ξεκουνήθηκαν από το κουτί των ειδήσεων και ρίχνουν συνθήματα «αλληλεγγύη και αισιοδοξία σκέψεων και πράξεων»…

Αχ Διαμαντόπουλε τι μας κάνεις!!!

Ο παραπάνω αραχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου