Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση από τους εθελοντές της ΧΑΝΘ



Την περιβαλλοντική τους ευαισθητοποίηση δείχνουν έμπρακτα οι εθελοντές της ΧΑΝΘ, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, μέσω καθαρισμού δενδροδόχων-ξεβοτάνισμα από τα ζιζάνια σε χώρους δημοτικών δενδροστοιχιών της Δυτικής Εισόδου της πόλης. Η περιβαλλοντική αυτή δράση, θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 20 Ιανουαρίου, από τις 11.00 έως τις 13.00, στη νησίδα του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της 2ης Δημοτικής Κοινότητας.
 
Η εν λόγω πρωτοβουλία  εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Είμαι πολίτης και όχι απλά κάτοικος». 

Σημειώνεται ότι, η πρώτη δράση των εθελοντών της ΧΑΝΘ ξεκίνησε  το Σεπτέμβριο του 2012. Η συνάντηση εθελοντών, θα γίνει στις 10.45 στο χώρο στάθμευσης του Εμπορικού κέντρου City Gate.
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Κωνσταντίνος Ζέρβας, ευχαριστώντας τους εθελοντές για τη συνέπεια και τη σταθερή προσφορά τους στην ικανοποίηση των αναγκών της πόλης, αλλά και για την εξαιρετική συνεργασία, επεσήμανε: «Είναι πολύ σημαντικό επιτυχημένες δράσεις, όπως το “Είμαι πολίτης και όχι απλά κάτοικος”, να επαναλαμβάνονται για την εξασφάλιση ενός ολοκληρωμένου, διαρκούς αποτελέσματος».

Προσκάλεσε, δε όλους τους συμπολίτες να υποστηρίξουν και να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία, καθώς και να συνεχίσουν να προτείνουν δράσεις που βελτιώνουν την εικόνα της πόλης και κατ' επέκταση την ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος. 

«Η αστική διαχείριση μπορεί να λειτουργεί με επιτυχία μόνο όταν συμμαχούν όλες οι δυνάμεις της πόλης», κατέληξε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου