Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

«Με το φακό του Γιώργου Σεφέρη» στο Μιλάνο



ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR
Την ευκαιρία να θαυμάσουν φωτογραφίες της μεγάλης προσωπικότητας και κατόχου βραβείου Νόμπελ Έλληνα ποιητή, Γιώργου Σεφέρη, έχουν πλέον και στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στο Μιλάνο, όπου θα φιλοξενηθεί η έκθεση «Με το φακό του Γιώργου Σεφέρη».


Ειδικότερα, η έκθεση αποτελούμενη από 60 στιγμιότυπα που απαθανάτισε με τη φωτογραφική του μηχανή ο αξιόλογος αυτός ποιητής, θα φιλοξενηθεί  στο κτήριο της κεντρικής του βιβλιοθήκης, το ιστορικό Palazzo Sormani, από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 16 Φεβρουαρίου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν σήμερα, στην εντυπωσιακή μπαρόκ αίθουσα της κεντρικής βιβλιοθήκης Sala del Grechetto.


Έκθεση

ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR
Η έκθεση, μέσα απ’ την οποία αναβλύζει η Ελλάδα,  θα δώσει τη δυνατότητα στο φιλότεχνο κοινό να έρθει σε επαφή με μία άγνωστη ως επί το πλείστον πτυχή του Γιώργου Σεφέρη, αυτή του ερασιτέχνη φωτογράφου, και μέσα από το φακό του να ταξιδέψει στα τοπία και τις εικόνες που θέλησε να αποθανατίσει ο ποιητής.

Σημειώνεται ότι, οι φωτογραφίες αποτελούν μέρος συλλογής του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το οποίο συνδιοργανώνει την έκθεση με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Μιλάνο και την Κεντρική Βιβλιοθήκη της πόλης.

Για την υλοποίηση δε, της πρωτοβουλίας, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μιλάνου, συνεργάστηκαν με τους διοργανωτές η Ελληνική Κοινότητα/Ελληνικό Μορφωτικό Κέντρο Μιλάνου, καθώς και το κρατικό Πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας της Λομβαρδίας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR
Mας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε.
Yποταχθήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη.
Mας έλεγαν θα νικήσετε όταν αγαπήσετε.
Aγαπήσαμε και βρήκαμε τη στάχτη.
Mας έλεγαν θα νικήσετε όταν εγκαταλείψετε τη ζωή σας.
Bρήκαμε τη στάχτη.
Mένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας
Tώρα που δεν έχουμε πια τίποτα... 
 
Γιώργος Σεφέρης (Σκουριά και Aρμύρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου