Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Στη ΓΑΔΑ οι καταληψίες από τη Βίλα Αμαλίας και τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ



Με δύο καταλήψεις ξεκίνησε η σημερινή μέρα, που έληξαν μετά από επέμβαση της αστυνομίας, η μία στη Βίλα Αμαλίας και η δεύτερη, σε ένδειξη συμπαράστασης στους καταληψίες της Βίλας, στην ταράτσα του κτιρίου της Άγιου Κωνσταντίνου, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.




Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βρίσκονται 101 άτομα, που συνελήφθησαν μετά την επιχείρηση της αστυνομίας στη Βίλα Αμαλίας, αλλά και περίπου 40 άτομα από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, τα ξημερώματα 150 άτομα που φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και κρατούσαν αυτοσχέδιες ασπίδες, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από το κτήριο και 101 από αυτούς εισέβαλαν μέσα ενώ οι άλλοι αποχώρησαν.

Στο μεταξύ, «αθλιότητα», χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, «το να φορτώνουν στο ΣΥΡΙΖΑ υπόθεση 25 χρόνων που σχετίζεται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο».

Σημειώνεται ότι, με επέμβαση της αστυνομίας έληξε και η κατάληψη στην ταράτσα του κτιρίου της Άγιου Κωνσταντίνου, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.

Ο διευθυντής του γραφείου του κόμματος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, χαρακτήρισε την κατάληψη «αντιδημοκρατική» αλλά δεν προτίθεται να καταθέσει μήνυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου