Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Αυστραλία: Καταδίκη 14 χρόνων σε "γιατρό" που μόλυνε με ηπατίτιδα C 55 ασθενείς



Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν την εγκληματική ενέργεια στην οποία προέβη “γιατρός” στην Αυστραλία, ο οποίος μόλυνε με τον ιό της ηπατίτιδας C, απ’ τον οποίο είχε προσβληθεί,  55 ασθενείς στην κλινική ελέγχου των γεννήσεων της Μελβούρνης. Ο γιατρός, που ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών για αμέλεια.



Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο ηλικίας 63 ετών αναισθησιολόγος Τζέιμς Πίτερς έκανε ένεση στο εαυτό του με το φάρμακο φεντανίλ, μια ναρκωτική ουσία που δρα ως παυσίπονο και ηρεμιστικό, πριν χρησιμοποιήσει την ίδια σύριγγα για να χορηγήσει το ίδιο φάρμακο στις ασθενείς του.

Ο Πίτερς, είναι εθισμένος στα ναρκωτικά τα τελευταία 18 χρόνια και η σύζυγός του είναι εθισμένη στην ηρωίνη.



Σημειώνεται ότι το όλο συμβάν είχε προκύψει πριν 3 χρόνια περίπου, όταν ο γιατρός ανακρίθηκε από την αστυνομία της Βικτώριας, για τη μόλυνση τουλάχιστον 12 γυναικών, των περισσότερων εγκύων, από τον ιό της ηπατίτιδας C, από το αίμα του.


Το παρόν διάστημα δεν είχαν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του, αλλά ο Ιατρικός Σύνδεσμος του απαγόρευσε να ασκεί τα ιατρικά του καθήκοντα, εφόσον συνεχίζονταν οι έρευνες της αστυνομίας.


Οι ιατρικές αρχές θορυβήθηκαν, όταν ανακάλυψαν ότι είχε μολυνθεί από τον ιό της ηπατίτιδα C μια ομάδα εγκύων. Εξετάσεις που ακολούθησαν, επιβεβαίωσαν ότι ο ιός από τον οποίον προσβλήθηκαν οι γυναίκες, ταίριαζε απόλυτα με το DNA του θεράποντα γιατρού τους.


Τελικά συνελήφθη πρόπερσι, μετά από έρευνες για γυναίκες που μολύνθηκαν στο διάστημα 2008-2009, ενώ στο δικαστήριο ομολόγησε την ενοχή του.


Ο ίδιος δεν εξήγησε τους λόγους των κινήτρων του. 


Επισημαίνεται ότι, ο Δρ. Πίτερς διαγνώστηκε με ηπατίτιδα το 1997.Τον ίδιο χρόνο του αφαιρέθηκε η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος για διάφορες παραβάσεις. Ένα χρόνο αργότερα του επετράπη να εργαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου