Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Δίκτυο Ανέργων: Δωρεάν μετακινήσεις για τους ανέργους




Την έντονη δραστηριοποίηση και κινητοποίησή του δείχνει για ακόμα μια φορά το  Δίκτυο Ανέργων κι Επισφαλώς Εργαζομένων μαζί με την ομάδα ανέργων της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Τούμπας, οι οποίοι πραγματοποίησαν παρέμβαση στη διοίκηση του ΟΑΕΔ και του ΟΑΣΘ, Παπαναστασίου με Μπότσαρη. Στόχος τους η διεκδίκηση δωρεάν μετακίνησης των ανέργων μέσω του ΟΑΣΘ, με όπλο τους τη συλλογικότητα και τη μαζικότητα.


Παράλληλα, διεκδικούν:

-Επίδομα ανεργίας για όλους, χωρίς προϋποθέσεις, για όλο το χρόνο της ανεργίας
-Δωρεάν-πλήρη περίθαλψη για όλους
-Απαλλαγή από χαράτσια-φόρους

Κι όλα αυτά τη στιγμή που, 450.000 οικογένειες δεν έχουν κανένα εργαζόμενο, 1.500.000 άνεργοι δεν έχουν κανένα εισόδημα, ενώ μόνο 280.000 εισπράττουν το πενιχρό εισόδημα των 360 ευρώ.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, οι άνεργοι πέρασαν μια βόλτα και από το γραφείο του προέδρου του ΟΑΣΘ και συνομίλησαν μαζί του για αρκετή ώρα, ζητώντας τη διαγραφή των προστίμων, αλλά και τη μείωση κατά πολύ, αν όχι τη δωρεάν μετακίνηση, της κάρτας απεριόριστων διαδρομών, για παράδειγμα στα 4 ευρώ από τα 24 που είναι στην παρούσα φάση.

Για άλλη μια φορά βέβαια, ως είθισται στη χώρα μας, οι αρμόδιοι "νίπτουν τας χείρας τους" και ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον. Στην προκειμένη, ο πρόεδρος τους ζήτησε να απευθυνθούν στο αρμόδιο υπουργείο, ενώ στην ερώτησή τους αν το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να πάρει κάποια απόφαση για τα ζητήματα, απάντησε το ανήκουστο: « Το Δ.Σ. δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις, μόνο ενημερώνει».  

Παράλληλα, ανέφερε ότι το χαμηλότερο ποσό που μπορεί να φτάσει η κάρτα απεριορίστων διαδρομών, είναι τα 20 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το Δίκτυο Ανέργων κι Επισφαλώς Εργαζομένων αποτελείται από νέους, άνεργους, εργαζόμενους «μαύρα», με μπλοκάκια, με συμβάσεις του ενός μήνα ή της μίας μέρας, απολυμένους. Η διαπίστωση ότι σ’ αυτή την κατάσταση βρίσκονται πολλοί και ότι το να μένει ο καθένας μόνος του στην κρίση είναι ανώφελο, τους οδήγησε στην μαζική διεκδίκηση αυτών που τους ανήκουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου