Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Άγιος Νικόλαος Νάουσας: Χάνεται το βλέμμα στο βαθύ πράσινο


Μπαίνοντας στο πάρκο του Αγίου Νικολάου στη Νάουσα, είναι σαν να μπαίνεις σ' έναν κόσμο ονειρικό και παραμυθένιο. Μια τεράστια καταπράσινη έκταση εκτείνεται μπροστά σου, με πολλά δέντρα, που βέβαια αυτή την εποχή δεν είναι ανθισμένα, αλλά προσδίδουν κάτι το ιδιαίτερο και διαφορετικό στην όλη εικόνα. Η έκταση διασχίζεται από το ποτάμι της Νάουσας, την Αράπιτσα, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη άγρια ομορφιά στο τοπίο. 

Ο Άγιος Νικόλαος ενδείκνυται για χαλάρωση και ηρεμία, αλλά και για περιπλάνηση και πεζοπορία στα πολλά μονοπάτια που υπάρχουν, για τους λάτρεις της περιπέτειας.

Προχωρώντας μέσα στο δασύλλιο θα ανακαλύψετε μια τεχνητή λίμνη με πέστροφες και πάπιες, που κλέβουν την παράσταση, καθώς σουλατσάρουν ανέμελες έξω από το νερό και επικοινωνούν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

Ακόμα, θα βρείτε αθλητικές εγκαταστάσεις: Γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις, παιδική χαρά και μαγαζιά με τοπικά προϊόντα και σουβενίρ, ενώ μπορείτε να επισκεφτείτε και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Αν κουραστείτε από την πεζοπορία μπορείτε να φάτε κάτι ή να απολαύσετε έναν καφέ με θέα στο δάσος, στα εστιατόρια, ταβέρνες και καφετέριες που υπάρχουν. Αν πάλι θέλετε να διανυκτερεύσετε μπορείτε να μείνετε στα ξενοδοχεία και  τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που υπάρχουν. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το άλσος του Αγίου Νικολάου, είναι απ' τα το πιο φημισμένα αξιοθέατα της Νάουσας. Βρίσκεται σε απόσταση 2 περίπου χλμ. από τη Νάουσα, ενώ η πρόσβαση είναι εύκολη, είτε με Ι.Χ., ή με αστικό λεωφορείο ή ταξί.

Βάνα Ψυχογιού























Μα τι κάνει το παγώνι εκεί πάνω; Αγναντεύει κι αυτό τη θέα...



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου