Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Θεσσαλονίκη: Δυναμικές κινητοποιήσεις σήμερα


Δυναμικές οι κινητοποιήσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Δύο συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις  18:30, το ένα αντιρατσιστικό στο άγαλμα του Βενιζέλου και το δεύτερο έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, με σύνθημα “ο λογαριασμός στην κυβέρνηση”. 


 Ειδικότερα, πανεκπαιδευτική συγκέντρωση-διαδήλωση έχει διοργανωθεί για σήμερα στις 18:30 στο άγαλμα Βενιζέλου, στο πλαίσιο της 21ης Μάρτη, Παγκόσμιας Μέρας κατά των Φυλετικών διακρίσεων και ενάντια στις ρατσιστικές αποφάσεις Κυβέρνησης-ΣτΕ. Η κινητοποίηση αφορά την διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων για όλα τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων αυτών που γεννιούνται, σπουδάζουν, μεγαλώνουν και ζουν στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως φυλής, καταγωγής και θρησκείας.

Την ίδια στιγμή, συλλαλητήριο διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης , κατά τη διάρκεια του οποίου οι συγκεντρωμένοι θα κρεμάσουν τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς στα κάγκελα του υπουργείου “με μουσική υπόκρουση τους ήχους της κατσαρόλας. «Φτάνει πια. Μας εξαθλιώσατε. Δεν μας αξίζει. Δεν κλέψαμε. Δουλέψαμε.», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου