Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Απάντηση Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελία για συσσίτια με κρέας αλόγου



Δεν έχουν διατεθεί κεφτεδάκια με κρέας αλόγου στα συσσίτια του Δήμου Θεσσαλονίκης, διαβεβαιώνει η δημοτική αρχή, στηριζόμενη στους ισχυρισμούς της εταιρείας  «SPECIAL ΕΔΕΣΜΑΤΑ Α.Ε.», η οποία επισημαίνει ότι δεν προμήθευε το προϊόν με την ονομασία Κεφτεδάκια ΝΑΠΟΛΙΤΕΝ – κατεψυγμένα σε συσκευασία βάρους 2kg» στο Δήμο.


Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μόλις πληροφορήθηκε από την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ περί των θετικών δειγμάτων, επικοινώνησε με την εταιρία «SPECIAL ΕΔΕΣΜΑΤΑ Α.Ε.», η οποία κατόπιν διαγωνισμού έχει αναλάβει την προμήθεια παροχής συσσιτίου σε απόρους, αστέγους, πρόσφυγες και άλλες ευπαθείς ομάδες».


Η παραπάνω εταιρία, συνεχίζει, «με το από 19/3/2013 έγγραφό της, βεβαιώνει ότι δεν προμηθεύει με το συγκεκριμένο προϊόν το Δήμο και ως εκ τούτου δεν έχουν διατεθεί κεφτεδάκια με κρέας αλόγου στα συσσίτια του Δήμου Θεσσαλονίκης». 


Μάλιστα, η εταιρία διευκρινίζει ότι «όσον αφορά στη συνεργασία της επιχείρησής τους με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ουδέποτε διέθεσαν σε αυτόν κατεψυγμένα φαγητά ή το συγκεκριμένο είδος φαγητού (κεφτεδάκια Ναπολιτέν),  καθώς η μεταξύ τους σύμβαση αφορά αποκλειστικά και μόνο σε θερμά φαγητά, τα οποία παράγονται αποκλειστικά από νωπή πρώτη ύλη (κιμάς) και διατίθενται αυθημερόν, και όχι κατεψυγμένα προϊόντα».

Τώρα ποιός έχει δίκιο… Μόνο και μόνο όμως το γεγονός ότι σε κάποιο προϊόν της συγκεκριμένης εταιρείας βρέθηκε κρέας αλόγου, δεν την καθιστά και τόσο αξιόπιστη ως και προς τα υπόλοιπα προϊόντα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου