Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Στο πλευρό των 2 συλληφθέντων της Ιερισσού, ο κόσμος της Θεσσαλονίκης

Ένα διαφορετικό Σάββατο ξημέρωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με μεγάλη μαχητικότητα και αγωνιστικότητα, στο πλευρό των 2 συλληφθέντων της Ιερισσού, οι οποίοι κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές.




Από τις 12 το μεσημέρι που είχε δοθεί το ραντεβού στο άγαλμα του Βενιζέλου, άρχισε να μαζεύεται σιγά σιγά κάποιος κόσμος, ενώ τα πανό ήταν ήδη παρατεταγμένα μπροστά από το Βενιζέλο, που κι αυτός με τη σειρά του εξέφραζε τη διαμαρτυρία του για τα μεταλλεία χρυσού με ένα πανό που έγραφε: "Μέχρι που θα φτάνει η τοξική ρύπανση από τα μεταλλεία χρυσού;".

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έδωσαν το παρόν οι εξής: Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα κατά των μεταλλείων Χρυσού, οι Δήμοι Βόλβης, Αμπελοκήπων, Καλαμαριάς, Παύλου Μελά, Κορδελιού, Λαγκαδά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Οργάνωση Κουμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος, η Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση Ξεκίνημα, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης και η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία.

Τα συνθήματα ιδιαίτερα ευφάνταστα και δημιουργικά όπως σ' αυτό το πλακάτ που έγραφε με τον πιο ωμό και ρεαλιστικό τρόπο: "Θέλουμε τα δάση, τη γη και το νερό όχι ένα τάφο φτιαγμένο από χρυσό".






Αλλά και το σύνθημα αυτό δεν στερείται καθόλου φαντασίας και ποιητικής διάθεσης. "Το νου σου Μπόμπολα"...











Κι αυτός ο μικρούλης είναι η μασκότ της πορείας, ο οποίος αντιτίθεται με τη σειρά του στα μεταλλεία χρυσού!











 Κατά τη 1 πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο άγαλμα του Βενιζέλου και ετοιμαζόταν δυναμικά για το ξεκίνημα της πορείας.


Η πορεία ξεκίνησε με δυνατό παλμό και τους συγκεντρωμένους να βροντοφωνάζουν "Λευτεριά στους συλληφθέντες αγωνιστές της Χαλκιδικής".




Σημειώνεται ότι, αύριο στις 10 π.μ., ημέρα που θα απολογηθούν οι κρατούμενοι, οι επιτροπές  θα συγκεντρωθούν εκ νέου στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, απαιτώντας και πάλι την απελευθέρωση των συλληφθέντων.








Μερικές ακόμα φωτογραφίες από την πορεία





 Βάνα Ψυχογιού












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου