Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Μεγάλα διαμάχη Φαρμακοποιών-Υπουργείου Ανάπτυξης για το βρεφικό γάλα



Δριμύ κατηγορώ του πρόεδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκου Θεοδοσιάδη, κατά του υφυπουργού Ανάπτυξης, Θανάση Σκορδά, για το ότι αύξησε πολύ τις τιμές πώλησης του γάλακτος πρώτη βρεφικής ηλικίας από τα φαρμακεία, ώστε να στηρίξει την απόφασή του πωλείται το γάλα και από τα σούπερ μάρκετ.


Μάλιστα, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο κ. Θεοδοσιάδης, έχει διαπιστώσει ότι πολλά φαρμακεία πωλούν φθηνότερα ή στις ίδιες τιμές το βρεφικό γάλα.

«Αδιανόητη» χαρακτηρίζει απ’ την πλευρά του, το υπουργείο Ανάπτυξης, την απαίτηση των φαρμακοποιών να υιοθετηθεί η ακριβή λύση για το βρεφικό γάλα.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να πέσουν οι τιμές, χωρίς να υπολογίζει συντεχνίες και μικροσυμφέροντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκορδάς.

Σημειώνεται ότι, το υπουργείο Ανάπτυξης έδωσε στην δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία για τις τιμές του γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας, όταν διατίθεντο αποκλειστικά από τα φαρμακεία, αλλά και τις φθηνότερες τιμές κατά 20% όταν άρχισε να διατίθεται από τα σούπερ μάρκετ.

Δείτε τις αναλυτικές τιμές εδώ: http://www.skai.gr/files/1/gpapav20/brefiko2.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου