Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Δυναμικές κινητοποιήσεις σήμερα κατά του Προϋπολογισμού



Μια όχι τόση συνηθισμένη και ήσυχη Κυριακή η σημερινή, αφού οι διαδηλώσεις και οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις θα ταράξουν την ηρεμία και θα δώσουν μια άλλη δυναμική, στο πλαίσιο της ψήφισης του προϋπολογισμού σήμερα στη Βουλή.


ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δίνουν το σύνθημα, καλώντας  τους πολίτες στις 5 το απόγευμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Στην Ομόνοια συγκεντρώνεται την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ.

Επισημαίνεται ότι, μετά τις 2 το μεσημέρι, κλείνουν οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ευαγγελισμό.

Το δυναμικό παρόν στις σημερινές κινητοποιήσεις θα δώσει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία
 δεσμεύεται να συμμετάσχει και σε όλες τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων που θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα «με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου».

Μάλιστα, ήδη χθες το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στους δήμους  πραγματοποίησαν νέα πορεία διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας, αλλά και κατά του προϋπολογισμού.

Σημειώνεται ότι,  τα απορριμματοφόρα θα παραμείνουν στα αμαξοστάσια τουλάχιστον έως αύριο.

Στο μεταξύ, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, συνεδρίασε εκτάκτως η ΚΕΔΕ, προκειμένου να συζητήσει τον προϋπολογισμό του 2013 και τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, με βάση τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου. Μετά τη συνεδρίαση, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα επιδώσει την απόφαση στον πρόεδρο της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκη και στα πολιτικά κόμματα.

Απ’ τις κινητοποιήσεις, δεν θα λείπει η Θεσσαλονίκη, καθώς το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει στις 5 το απόγευμα συλλαλητήριο στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Λίγο αργότερα, στις 7, Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει το δικό του συλλαλητήριο μπροστά από το Άγαλμα του Βενιζέλου.


Τα πρωτοβάθμια σωμάτια, καλούν στις 5, στο κατειλημμένο Δημαρχείο Θεσ/νίκης, για συγκέντρωση, πορεία και συναυλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου