Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Τερματίστηκε η κατάληψη στο ΑΠΘ, μετά από επέμβαση των ΜΑΤ


Έληξε η κατάληψη των εργολαβικών υπαλλήλων στο κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) μετά από επέμβαση των ΜΑΤ στις 4.30 τα ξημερώματα, ενώ οι 11 υπάλληλοι που συνελήφθησαν κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Το κτίριο τελούσε υπό κατάληψη για περισσότερες από 70 μέρες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και στις 11.00 αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου. 

Στο μεταξύ, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού πραγματοποιήθηκε η αστυνομική επιχείρηση, η οποία δεν διήρκησε πάνω από δέκα λεπτά.

Σημειώνεται ότι, είχε προηγηθεί σχετική παραγγελία από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελο Μαδεμλή.

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για την επέμβαση της αστυνομίας και την προσαγωγή των έντεκα εργαζομένων, επικοινώνησε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή τους. 

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέμβαση των ΜΑΤ και τις συλλήψεις, συνάδελφοί τους και φοιτητές πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου