Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Τη βαθύτατη θλίψη του για το μακελειό, εξέφρασε ο πατέρας του 20χρονου δράστη



Διαψεύσθηκαν τελικά οι πρώτες πληροφορίες που μετέδιδαν ότι ο πατέρας του 20χρονου δράστη, που προκάλεσε το μακελειό στο δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ, ήταν ένα από τα θύματά του. 


Ο πατέρας του, Πίτερ Λάντζα, εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για την απίστευτη τραγωδία, που οδήγησε στο θάνατο 27 ανθρώπους, 20 εκ των οποίων παιδιά, και στη μετέπειτα αυτοκτονία του δράστη. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και η μητέρα του δράστη, την οποία δολοφόνησε στο σπίτι τους.

«Οι σκέψεις μας είναι κοντά στις οικογένειες των θυμάτων, που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και στους τραυματίες. Η οικογένειά μας θρηνεί μαζί με όλους αυτούς που επλήγησαν από αυτή η τεράστια τραγωδία», δήλωσε συντετριμμένος ο Πίτερ Λάντζα.

Και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχουν λέξεις που μπορούν πραγματικά να εκφράσουν πόσο έχουν ραγίσει οι καρδιές μας. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε (ό,τι συνέβη) και προσπαθούμε να κατανοήσουμε τους λόγους που οδήγησαν στην τραγωδία αυτή».

Σημειώνεται ότι, ο Πίτερ Λάντζα και η σύζυγός του Νάνσι είχαν πάρει διαζύγιο και ο Άνταμ ζούσε με τη μητέρα του. 

Εν τω μεταξύ, ο αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί το βράδυ τη μικρή πόλη Νιουτάουν στην πολιτεία του Κονέκτικατ, όπου 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του 20χρονου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, θα συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων και θα ευχαριστήσει τις αρχές.

Το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ομιλίας του, ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους συμπατριώτες του να σταθούν αλληλέγγυοι στους συγγενείς των θυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου