Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Στις 22.000 οι παραβατικές συντάξεις σύμφωνα με τον διοικητή του ΙΚΑ



Για παραβατικές συντάξεις, κύριες και επικουρικές, που ανέρχονται στις 22.000, έκανε λόγο ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το 10% των 4,5 εκατ. ασφαλισμένων στο ΙΚΑ δεν έχουν ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ».


Στο μεταξύ, οι λεπτομέρειες του τρόπου απογραφής για χήρους και χήρες θα υπάρξουν την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, επισημαίνοντας ότι «παρατηρούνται φαινόμενα παραβατικότητας και σε αυτό το θέμα με πολλούς χήρους, χήρες ή άγαμες θυγατέρες να τελούν γάμο και να μην τον δηλώνουν».

Τόνισε δε, ότι «θα υπάρξει διασταύρωση για τις συντάξεις με το υπουργείο Εργασίας με το σύστημα Αριάδνη και δεν θα χρειαστούν άλλες απογραφές από το Ίδρυμα».

Σημειώνεται ότι από 1.1.2013, ως γενική προϋπόθεση πλήρους συνταξιοδότησης καθορίζεται η συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης και του 62ου έτους της ηλικίας.

Δείτε τι προβλέπεται με τις συγκεκριμένες διατάξεις εδώ:http://www.skai.gr/news/greece/article/220535/ti-allazei-sta-oria-ilikias-gia-tous-asfalismenous-sto-ika/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου