Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

48ωρη απεργία εργαζομένων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ-24ωρη της ΟΤΟΕ



Σαρανταοχτάωρη απεργία έχουν εξαγγείλει από σήμερα τα σωματεία εργαζομένων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, της εταιρείας που μελετά, δημοπρατεί και επιβλέπει την κατασκευή των έργων μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και του τραμ (κανονικά εκτελούνται σήμερα τα δρομολόγια του μέσου). Την ίδια στιγμή, σε 24ωρη πανελλαδική  απεργία προχωρά η ΟΤΟΕ, με αιχμή τις εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. 



Παράλληλα, στις 11 το πρωί, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση  στο κεντρικό κατάστημα του ΤΤ.


Όσον αφορά την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ , οι εργαζόμενοι αντιτίθενται στη «συνεχή απαξίωση του έργου της εταιρείας», στις νέες περικοπές των μισθών τους, καθώς και στην «αποδυνάμωσή της με την αποχώρηση εξειδικευμένου προσωπικού σε μεγάλα τεχνικά έργα στο εξωτερικό».


Σύμφωνα με καταγγελίες τους, οι ντόπιοι και ξένοι μεγαλοεργολάβοι που κατασκευάζουν τα έργα, δεν έχουν υποστεί καμία μείωση του εργολαβικού ανταλλάγματος από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ενώ μειώνοντας τις αποδοχές των εργαζομένων τους σε συνδυασμό με τις εξωσυμβατικές  απαιτήσεις τους, αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους.


«Η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να δρομολογήσει άμεσα πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων της Α.Μ., ώστε η εταιρεία να συνεχίσει με επιτυχία το έργο της σε ότι αφορά την παράδοση εγκαίρως των επτά νέων σταθμών στην Αθήνα και την υλοποίηση των έργων μετρό και τραμ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη», επισημαίνεται  σε σχετική ανακοίνωση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου