Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς



 Μαίνεται η κόντρα συνδικαλιστών υπουργείου
 Στάσεις εργασίας και σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, παρά το γεγονός ότι κρίθηκαν παράνομες μετά την προσφυγή της ΣΤΑΣΥ Α.Ε.. Ακινητοποιημένοι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα μείνουν και πάλι οι συρμοί του μετρό, ενώ χειρόφρενο αποφάσισαν να τραβήξουν από τις 11.00 έως τις 16.00 και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Αθήνας.

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν και σε ηλεκτρικό - τραμ, από τις 12.00 έως τις 16.00. 

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία  έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας και την Πέμπτη από τις 11.00 έως τις 17.00.

Στο μεταξύ, χθες μετά από προσφυγή της ΣΤΑΣΥ, το δικαστήριο έκρινε παράνομες τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς για τις δύο πρώτες ημέρες της εβδομάδας. 

Παρόλα αυτά, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας) Σπύρος Ρεβύθης, σε δηλώσεις του στο naftemporiki.gr, τόνισε ότι δεν είχε παραλάβει τη δικαστική απόφαση και επεσήμανε ότι η απόφαση του Σωματείου για την απεργία ισχύει. 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες,  η ΣΤΑΣΥ ΑΕ επρόκειτο να προσφύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη κατά της νέας απεργίας του ΣΕΛΜΑ.

Την ίδια στιγμή, “φουντώνει”  η κόντρα συνδικαλιστών - υπουργείου με αφορμή τα στοιχεία της ΣΤΑΣΥ, που δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά.

«Ενώ για μέρες δεν λειτουργούσαν και δεν λειτουργούν το μετρό, ο ηλεκτρικός και το τραμ, την ίδια στιγμή από τα στοιχεία τα οποία μου έδωσε σήμερα (σ.σ. χθες) η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για την περασμένη εβδομάδα, προκύπτει ότι μόνο μία μειοψηφία των εργαζομένων απεργεί και η πλειοψηφία πληρώνεται», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης , σημειώνοντας ότι «αυτό θα ελεγχθεί».

Δείτε τα στaτιστικά των απεργιών που ανάρτησε η ΣΤΑΣΥ ΑΕ: http://www.naftemporiki.gr/documents/518158

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου