Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη



Δωρεάν προληπτικές-διαγνωστικές οφθαλμολογικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, με τη συμβολή της ειδικής Κινητής Οφθαλμολογικής Μονάδας «Ίρις» των Γιατρών του Κόσμου, στο πλαίσιο μιας πολλή σημαντικής εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, σε θέματα όρασης-πρόληψης σοβαρών διαταραχών της.


Ειδικότερα, οι δωρεάν εξετάσεις για το ευρύ κοινό θα γίνουν σήμερα και αύριο στο πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου (Ίωνος Δραγούμη 65, ώρες 9.00 έως 13.30) και σε τρία ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης: Στις 13 Φεβρουαρίου στο 2ο ΚΑΠΗ (Λαγκαδά 35, 9.00-13.30), στις 14 Φεβρουαρίου στο 3ο ΚΑΠΗ (Μόσχου 9, Άνω Πόλη, ώρες 9.00-13.30) και στις 15 Φεβρουαρίου στο 4ο ΚΑΠΗ (Λαμπράκη 42, ώρες 9.00-13.30).

Η εκστρατεία

«Μαζί βλέπουμε τη ζωή ομορφότερη», είναι το όνομα της εν λόγω εκστρατείας που θα υλοποιηθεί από την Οφθαλμολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (Ε.Ε.Β.Ε.), σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Οφθαλμολογικών Εταιρειών (Ε.Ο.Ο.Ε.).

Πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια, πανελλαδικής εμβέλειας, ευαισθητοποίησης των Ελλήνων πολιτών στις σοβαρές παθήσεις των ματιών, η οποία έχει σαν απώτερο στόχο την αναχαίτιση της ανοδικής πορείας τους και στη χώρα μας. Μια από τις βασικότερες δράσεις του προγράμματος, είναι και η διενέργεια των δωρεάν οφθαλμολογικών εξετάσεων.

Σημειώνεται ότι, οι εξετάσεις στοχεύουν στον έλεγχο σοβαρών νοσημάτων που μπορεί να οδηγήσουν στην τύφλωση, όπως: Το γλαύκωμα, η παιδική αμβλυωπία, οι παθήσεις του αμφιβληστροειδούς, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και η αποκόλληση, οι παθήσεις της ωχράς κηλίδας, οι διαθλαστικές ανωμαλίες κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου