Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Η τέχνη της Ποίησης σε ανταμείβει όταν γυμνή προβάλει μπροστά σουΜε όπλο τις λέξεις αντιστέκεται η κίνηση πολιτισμού “Ποίηση Γυμνή”, κάθε Τετάρτη απόγευμα στο Mamisio (Βαλαωρίτου 19 , 2ος όροφος), κοινοποιώντας τις λέξεις που έγραψαν νέοι άνθρωποι της πόλης, σε μια προσπάθεια να αντισταθούν σε όλα αυτά που μας κρατάνε πίσω.


Θέλοντας να δώσουν βήμα στο λόγο των νέων ώστε να χτιστεί μια σύγχρονη μυθολογία πολιτισμού, που είναι η μόνη ικανή να μας κρατήσει σε ένα επίπεδο αξιών, όταν τα πάντα καταρρέουν.

Ζητούν από νέους ανθρώπους να τους εμπιστευτούν τις λέξεις τους, να κοινοποιήσουν τα κείμενα τους, ανάμεσα σε ζωντανό κοινό, όμοιο και διαφορετικό, να συζητήσουν για αυτές, να ακούσουν και να ακουστούν. Να δημιουργήσουν. Να τολμήσουν. Να δηλώσουν παρών σε ένα τοπίο που γεμίζει όλο και περισσότερο με σιωπηλές απουσίες.

Γιατί η Τέχνη της Ποίησης, δεν είναι εύκολη, απαιτεί πολύ πίστη και προσπάθεια, αλλά σε ανταμείβει όταν γυμνή προβάλει μπροστά σου, δείχνοντας ποιο είναι το ουσιαστικό που οφείλεις να επιλέξεις, για να διεκδικήσεις θέση στον κόσμο του αύριο. 

Αν γράφετε, στείλτε δείγμα της δουλειάς σας και τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο tellos@otenet.gr  

Για τον Μάρτιο το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Τετάρτη 6 Μαρτίου
Αφιερωμένη η ποίηση γυμνή στην Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας
Βασιλική Γ. Γαρτσώνη
Ασημίνα Λαμπράκου
Χριστίνα Π. Παπακωνσταντίνου

Τετάρτη 13 Μαρτίου
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΡΑΨΑΣ
Ένας από τους σημαντικότερους και γνωστότερους ποιητές της πόλης μας μιλάει για τη ζωή του, μας διαβάζει ποιήματά του και ο Ιωάννης Λάκης μας τραγουδά μελοποιημένους στίχους του.

Τετάρτη 20 Μαρτίου
Με ποιήματα υποδεχόμαστε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης
Ένας ακόμη Μαραθώνιος Ποίησης με αφορμή την 21η Μαρτίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Τετάρτη 27 Μαρτίου
ΘΩΜΑΣ ΚΟΡΟΒΙΝΗΣ
Ο γνωστός συγγραφέας με αφορμή το ανέβασμα στο θέατρο του βιβλίου του «Ο γύρος του θανάτου» μας διαβάζει Τούρκους ποιητές που μετέφρασε ο ίδιος.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη
Η ποίηση γυμνή συνεχίζει στον ίδιο φιλόξενο χώρο του mamisio (Βαλαωρίτου 19 , 2ος όροφος ) ,
Κάθε Τετάρτη στις 8μμ, λίγο πιο αργά, ώστε μετά να μπορούμε να πιούμε ένα ποτό και να γνωριστούμε καλύτερα, ακούγοντας χαλαρή μουσική.
Με dj-set από τον Tellos κι άλλους ατμοσφαιρικούς dj’s της πόλης μας Και τη συμμετοχή μικρών μουσικών σχημάτων
Παρουσίαση - Q & A : Βασίλης Τερζόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου