Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Στο 53,8% οι νέοι άνεργοι στη χώρα μας




Ρεκόρ σημείωσε η ανεργία στη χώρα μας μεταξύ των νέων το Μάϊο που μας πέρασε, με ποσοστό 53,8%, διαμορφώνοντας το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ όσον αφορά τις νεαρές ηλικίες. Την ίδια στιγμή, τις γυναίκες φαίνεται να χτυπά περισσότερο η ανεργία, με ποσοστό που αγγίζει το 26,8%, ενώ ακολουθούν οι άνδρες με 20,3%.


 Στο παραπάνω ανησυχητικό γεγονός , καταλήγει η Eurostat, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Η ανεργία το Μάϊο στην Ελλάδα  παρουσίασε αύξηση 0,5%, σε σχέση με τον Απρίλιο και 6,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, αγγίζοντας το 23,1%, το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, μετά την Ισπανία.

 

Εν τω μεταξύ, ολοένα και αυξάνεται η ανεργία στην ευρωζώνη και στην ΕΕ, σκαρφαλώνοντας στο 11,3% και το 10,4% αντίστοιχα, τον Ιούλιο του 2012, με την ύφεση να επηρεάζει όλο και περισσότερες τις ευρωπαϊκές οικονομίες.





     Απανταχού νέοι άνεργοι αυτής της χώρας, 
 
η Αυστρία είναι η νέα γη της Επαγγελίας...







Ειδικότερα, η Ισπανία προηγείται στο club των ανέργων με 25,1% (στοιχεία Ιουλίου), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά εμφανίζουν η Αυστρία με 4,5%, η Ολλανδία με 5,3%, η Γερμανία και το Λουξεμβούργο (από 5,5%).
 
Για τις ολέθριες επιπτώσεις που θα είχε η ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, κάνει λόγο η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, ενώ στο ίδιο συνηγορούν γνωστοί οικονομολόγοι, όπως ο Λαρς Φελντ.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει και ο επικεφαλής οικονομολόγος της ILO, Έκεχαρντ Ερνστ, οποίος σε συνέντευξή του προς την Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο μέσος όρος  ανεργίας θα ανέβαινε στο 13% στις 17 χώρες της ευρωζώνης, στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

Δείτε την έκθεση της Eurostat αναλυτικά εδώ: http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/3-31082012-BP/EN/3-31082012-BP-EN.PDF 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου