Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Σε πανικό οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ



«Πήρε φωτιά» το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, χθες και σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), αφού μόνο χθες καταχωρήθηκαν περίπου 590.000 συνταγές συνολικά, από τις οποίες οι 270.000 συνταγογραφήθηκαν από τους γιατρούς και 320.000 εκτελέστηκαν από τους φαρμακοποιούς.


Τρέχουν και δεν φτάνουν  για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, οι ασφαλισμένοι τού Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς από αύριο, θα αναγκαστούν να τα πληρώνουν από την τσέπη τους, αφού οι φαρμακοποιοί σταματούν τη χορήγηση με πίστωση.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, σήμερα στο διάστημα μεταξύ 10.00 π.μ. - 11.00 π.μ., ο αριθμός που καταχωρήθηκε ξεπέρασε τις 75.000 συνταγές, δηλαδή 1.250 συνταγές ανά λεπτό.

Στο μεταξύ, όμως, την ίδια γραμμή πλεύσης με τους φαρμακοποιούς ακολουθούν και οι συμβεβλημένοι κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί τού ΕΟΠΥΥ, που ξεκινούν από τη Δευτέρα επαναλαμβανόμενες πενθήμερες επισχέσεις εργασίας.


Από την πλευρά του ο ΕΟΠΥΥ, σε μια προσπάθεια καλής θέλησης και μείωσης της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, ενέκρινε την απόδοση δαπάνης κοστολογημένων παρακλινικών εξετάσεων απευθείας στους ασφαλισμένους με παρακράτηση συμμετοχής τους 15%, εφόσον ο οικείος Ιατρικός Σύλλογος ή ο οικείος σύλλογος εργαστηριακών γιατρών, έχει προβεί σε έγγραφη ενημέρωση του ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου