Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση Βενζινοπωλών-Στουρνάρα-Μέχρι 1,40 το πετρέλαιο θέρμανσης από σήμερα



Βαθιά το χέρι στην τσέπη αναγκάζονται να βάλουν από σήμερα χιλιάδες οικογένειες, καθώς τίθεται σε ισχύ η εξίσωση του φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης μ' αυτόν της κίνησης.


Αυτή η εξίσωση, θα εκτοξεύσει την τιμή του πετρελαίου στο απαγορευτικό για τις τσέπες μας, 1,40 ευρώ.


Οι πρατηριούχοι αντιδρούν στο μέτρο και έχουν ανακοινώσει ότι δε θα ξεκινήσουν από σήμερα τη διάθεση, εκτιμώντας ότι η μειωμένη ζήτηση θα οδηγήσει σε κλείσιμο και άλλων πρατηρίων. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τους, η ζήτηση του πετρελαίου φέτος θα είναι μειωμένη κατά 50%, γεγονός που θα προκαλέσει το αναγκαστικό κλείσιμο 2.000 πρατηρίων.

Έπειτα από αίτημα των συνδικαλιστών, συνάντηση με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Βενζινοπωλών, θα έχει ο υπουργός οικονομικών κ. Στουρνάρας.

Στη συνάντηση αυτή, οι επαγγελματίες θα ζητήσουν να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι καταναλωτές, αλλά και να μην μπει λουκέτο σε χιλιάδες πρατήρια.

Οι πρατηριούχοι ζητούν επίσης, να εγκατασταθούν συστήματα εισροών-εκροών όγκου καυσίμων, όχι μόνο στα πρατήρια, αλλά και σε όλα τα στάδια της αλυσίδας διακίνησης καυσίμων.

Γιάννης Γριβόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου