Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Λουκέτο σε 68.000 επιχειρήσεις τους τελευταίους 20 μήνες



Η μία μετά την άλλη κλείνουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αφού  μόνο τους τελευταίους 20 μήνες έκλεισαν περίπου 68.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ενώ αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση στη χώρα μας, αναμένεται να υπάρξουν ακόμα 36.000 «λουκέτα». Τα παραπάνω  δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.


Την ίδια στιγμή, αναφέροντας τα πρόσφατα παραδείγματα της ΦΑΓΕ και της Coca-Cola, ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη  «να αντιστραφεί το ρεύμα απομάκρυνσης επιχειρήσεων από την Ελλάδα και μετακίνησης της φορολογητέας βάσης τους σε χώρες του εξωτερικού». 

Για το σκοπό αυτό, όπως επεσήμανε, «πρέπει να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα στις επιχειρήσεις, βάσει  των επιπέδων  φορολόγησης που υφίστανται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Σε ότι αφορά το θέμα  του κατώτατου μισθού, ο επικεφαλής του ΕΒΕΑ σχολίασε πως μένει στις δηλώσεις  του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος έχει σημειώσει  «πως δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση του κατώτατου μισθού πέρα από τα ισχύοντα, δηλαδή τα 586 ευρώ».

Ακόμα, σχετικά με τις πρώτες συναντήσεις που είχε ο ίδιο με εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ανέφερε χαρακτηριστικά  ότι «μόνο μπουνιές δεν παίζαμε», υπογραμμίζοντας δε,  πως πρέπει «να διευκρινιστεί το πλαίσιο στο οποίο η Ελλάδα ακολούθησε το δρόμο του ΔΝΤ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου