Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Θύελλα αντιδράσεων στη Βουλή απ' τη σύλληψη Κ. Βαξεβάνη



Πλήθος μηνυμάτων υποστήριξης και συμπαράστασης στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, απ’ τον απλό κόσμα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και twitter, αλλά και απ’ τη Βουλή.


«Γνωρίζαμε την δύναμη της μιντιακής διαπλοκής, αλλά φίλε κ. Πρωθυπουργέ δεν πίστευα ότι όταν λέγατε "να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες", εννοούσατε να συλλάβουν τον Κ. Βαξεβάνη», ανέφερε χαρακτηριστικά σε σχετική δήλωσή του ο βουλευτής Αχαΐας Ν. Νικολόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα την απορία του σχετικά με το λόγο «που η Πολιτεία ένα μήνα τώρα που παραδέχθηκαν οι "ξεχασιάρηδες" υπουργοί , πως ακόμα και άθελα τους συγκάλυπταν υποθέσεις φοροφυγάδων και διακινητών "μαύρου" χρήματος, δεν κινήθηκε με την ίδια ταχύτητα».

Συμπλήρωσε δε, ότι  «ο νόμος εφαρμόζεται για όσους αποκαλύπτουν τις λίστες με τους καταθέτες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και κάποιοι που παρανόμως απέκτησαν αυτές.Την ίδια στιγμή όμως, όσοι τις διακρατούν ... "ξεχασμένες" στα γραφεία τους, όσοι δεν παραδίδουν τις πρωτότυπες, κυκλοφορούν ελεύθεροι».

«Η δημοσιότητα και η διαφάνεια είναι η ψυχή της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης», επεσήμανε  ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης, ο οποίος σε μήνυμά του χαρακτηρίζει «απόλυτα υποκριτική τη σπουδή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κατά της δημοσιογραφικής έρευνας, όταν έρχονται στην δημοσιότητα εκείνα τα στοιχεία που υποτίθεται ότι ψάχνει επί μήνες τόσο η Δικαιοσύνη, όσο και ο πολιτικός κόσμος, ο οποίος αλληλοκατηγορείται ότι δεν βρίσκει». 

Με τη σειρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι η , «η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σε αυτούς που συγκαλύπτουν, που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν», κάνοντας λόγο για προκλητική και απαράδεκτη πολιτική δίωξη.

Παράλληλα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπογράμμισαν ότι τα συνταγματικά μας δικαιώματα «παραδόθηκαν βορά στον φόβο και στην δικαστική απειλή, από τους υποτελείς των τροϊκανών, που παρέδωσαν πρώτα την εθνική μας κυριαρχία».

Σημείωσαν δε, σε σχετική ανακοίνωσή τους: «Όσο και όσοι βεβαρημένοι με τεράστιες πολιτικές και ποινικές ευθύνες πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί και αρμόδιοι υπάλληλοι που φρόντισαν να εξαφανίσουν φορολογικά εγκλήματα κάποιων, κυκλοφορούν ελεύθεροι, τόσο οι δικαστικές διώξεις εναντίον δημοσιογράφων που αποκαλύπτουν τις ευθύνες τους, θα αποδεικνύουν τους λόγους που φτάσαμε σε αυτό το σημείο της ανήκεστης παρακμής».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου