Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Παπούλιας: “Η Μέρκελ να βρει άλλο λαό αν θέλει να επιβάλει μέτρα”


Για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά τη συνάντηση που είχε με τα προεδρία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, υποστήριξε την άποψη που είχε εκφράσει και στη Γερμανίδα καγκελάριο, ότι δηλαδή "αν θέλει και άλλα μέτρα να αλλάξει λαό, να ψάξει να βρει έναν άλλο".

Ειδικότερα, ο κ. Παπούλιας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Θέλω να σας καλωσορίσω και καταλαβαίνω τι θα ακούσω. Άλλωστε, πολλές φορές έχω πάρει θέση γι'αυτό, δηλαδή συμπλέω με αυτά που λέτε και εσείς, ότι είναι μια κατάσταση που ο ελληνικός λαός έχει δώσει πλέον όλα όσα μπορούσε να δώσει".

Εμφανίσθηκε δε, να συμπάσχει με τον ελληνικό λαό επισημαίνοντας πως “είναι απαράδεκτο άλλοι να φοροδιαφεύγουν και άλλοι να πληρώνουν αυτή την κρίση”, συμπληρώνοντας: “Δίνουμε τη μάχη κι αυτό που έχει πρώτα από όλα σημασία είναι η Ελλάδα να επιζήσει. Θα πρέπει ο καθένας να προσφέρει από τη μεριά του, ενώ είναι απαράδεκτο άλλοι να διαφεύγουν, άλλοι να κάνουν τον κουτό και άλλοι να πληρώνουν". 

Ακόμα, τόνισε: "Κοινωνική συνοχή σημαίνει ισοδίκαιη κατανομή των βαρών. Δεν βρήκαμε τον ελληνικό λαό και του φορτώσαμε την κρίση. Υπάρχουν κάποιοι άλλοι που βγάζουν τα λεφτά τους δεξιά κι αριστερά και άλλοι που έχουν αγοράσει το μισό Λονδίνο”.

Σύμφωνος με τις δηλώσεις του κ. Παπούλια εμφανίσθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ,σημειώνοντας πως: “Οι πολιτικές που ασκούνται είτε αυτοτελώς από την κυβέρνηση είτε κατ' εντολήν των δανειστών και της τρόικα, είναι πολιτικές μεγάλης ανισότητας και αδικίας”.

Γριβόπουλος Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου