Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Μ. Ρόμνι: Η πολιτική Ομπάμα οδηγεί τις ΗΠΑ "στο δρόμο της Ελλάδας"



Με τους καλύτερους οιωνούς προσήλθε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα στο δεύτερο ντιμπέιτ, με αντίπαλο το διεκδικητή του αξιώματος, Μιτ Ρόμνι.
 
Λίγες ώρες πριν από την τηλεοπτική συζήτηση στο πανεπιστήμιο Χόφστρα στη Νέα Υόρκη, ο Αμερικανός πρόεδρος πληροφορήθηκε, ότι ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός του, βρίσκεται στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του «Ρόιτερς». Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, ο Ομπάμα συγκεντρώνει το 46% ενώ ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός του το 43%.

Ο Μ. Ομπάμα και ο Μ.Ρόμνι, ήρθαν αντιμέτωποι σε θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική αλλά και εσωτερικά ζητήματα. Την συζήτηση παρακολούθησαν περισσότεροι από εξήντα εκατομμύρια τηλεθεατές, από όλα τα αμερικανικά δίκτυα.

Σ’ αυτό το δεύτερο ντιμπέιτ, κυριάρχησε, όπως ήταν αναμενόμενο, το επιθετικό ύφος για την ενεργειακή πολιτική αλλά και για το χρέος.


Στη τηλεμαχία των δύο υποψηφίων, στο επίκεντρο βρέθηκε και η Ελλάδα, με τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο πολύ γρήγορα να κατηγορεί τον Αμερικάνο πρόεδρο πως με την πολιτική που ακολουθεί οδηγεί τις Ηνωμένες Πολιτείες «στο δρόμο της Ελλάδας», λόγω της διόγκωσης του δημοσίου χρέους.

«Περάσαμε από ένα  εθνικό χρέος ύψους 7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα εθνικό χρέος ύψους 16 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό μας βάζει στο δρόμο που ακολουθεί η Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Μιτ Ρόμνι.

Μετά το τέλος της δεύτερης αναμέτρησης σε δημοσκόπηση του δικτύου CBS News, των 37% των ερωτηθέντων θεωρεί πως νικητής της αναμέτρησης ήταν ο Μπάρακ Ομπάμα, ενώ 30% τάχθηκε υπέρ του Μιτ Ρόμνι.

Η
  τρίτη και τελευταία αναμέτρηση των δύο υποψηφίων, θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου στην Φλόριντα.

Γριβόπουλος Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου