Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος Ελληνοαιγύπτιου



Σε καθημερινό φαινόμενο φαίνεται πως τείνουν να εξελιχθούν οι ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών, και όχι μόνο.


Αυτή τη φορά, θύμα τυφλής βίας έπεσε ένας 21χρονος Ελληνοαιγύπτιος, το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας.

Ο 21χρονος άνδρας, αποβιβάστηκε από το τρόλεϊ στις 21:30 το βράδυ στην Πλατεία Αττικής. Για κακή του τύχη, στην στάση βρίσκονταν τρεις με τέσσερις μαυροντυμένοι άνδρες, μαζί με σκυλιά. Λόγω της αιγυπτιακής του καταγωγής που τον “πρόδωσε”, ο νεαρός άνδρας έπεσε θύμα των μαυροντυμένων, οι οποίοι του επιτέθηκαν χτυπώντας τον ανελέητα με αλυσίδες στο πρόσωπο επί πέντε ολόκληρα λεπτά.

Το θύμα των απάνθρωπων δραστών βρέθηκε στο νοσοκομείο, έχοντας υποστεί μερική τύφλωση στο αριστερό του μάτι.

“Φορούσαν μαύρα, ήταν 3-4 άτομα, όλοι άντρες. Είχαν μαζί τους 2-3 σκυλιά, τα οποία προέτρεπαν να με δαγκώσουν. Κατάλαβα ότι ήταν Έλληνες επειδή με έβριζαν, με έλεγαν “παλιομ*λ*κ*”. Άρχισα να τους λέω ότι κι εγώ ήμουν Έλληνας αλλά δεν με άφηναν”. “Έλληνας, ε;” …  Απάντησαν, "συνεχίζοντας να με χτυπούν με τις αλυσίδες”.

Η καταγγελία για την επίθεση καταγράφεται στην ιστοσελίδα της εκστρατείας: “Και 1 θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ” ,της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί δεν βρέθηκε κανείς πολίτης να βοηθήσει τον άτυχο άνδρα, από φόβο ή μήπως σε μια ένδειξη επιβράβευσης της ελεεινής αυτής πράξης;

Γιάννης Γριβόπουλος

1 σχόλιο:

  1. Και τι ακριβώς περιμένουμε για να ξεσηκωθούμε επιτελους;;;Οι μεν ασκούν ψυχολογική βια με τα οικονομικά μέτρα, οι δε σωματική σε ο,τιδηποτε διαφορετικό,και εμείς καθόμαστε και βλέπουμε! Γιατι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή