Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Με αντίποινα απείλησε τη Συρία ο Νταβούτογλου



Με αντίποινα απείλησε ότι θα απαντήσει άμεσα η Τουρκία, στην περίπτωση που δημιουργηθεί ξανά επεισόδιο στα σύνορά της με τη Συρία, διά στόματος του  Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.


Ο κ. Νταβούτογλου συναντήθηκε χθες με τον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία Λακχντάρ Μπραχίμι, στο πλαίσιο της διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη. 

Στο μεταξύ,  ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν άσκησε χθες κριτική εναντίον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, κατηγορώντας το για απραξία στο θέμα της Συρίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι επαναλαμβάνει τα λάθη που οδήγησαν σε σφαγές στη Βοσνία τη δεκαετία του΄90.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών δεν έχει παρέμβει στην ανθρώπινη τραγωδία που συντελείται επί 20 μήνες στη Συρία, παρά τις προσπάθειές μας»,  ανέφερε χαρακτηριστικά  ο Ερντογάν σε διάσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία μετείχαν πολλοί ανώτεροι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο Γ.Γ. του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ Ελαράμπι.

Υπογράμμισε δε, ότι «υπάρχει μια στάση που ενθαρρύνει και δίνει το πράσινο φως στον Ασαντ, να δολοφονεί δεκάδες ή χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά».
Απ’ την πλευρά του, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι ο Μπραχίμι θα επισκεφθεί τη Συρία σύντομα, σε μια προσπάθεια να πείσει τον Ασαντ να προχωρήσει σε άμεση κατάπαυση του πυρός.

Σημειώνεται  ότι, σφοδρές μάχες ξέσπασαν χθες ανάμεσα στους αντάρτες και τις δυνάμεις του Ασαντ στην πόλη Χομς, στα κεντρικά της χώρας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana. 

Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών στους 19 μήνες συγκρούσεων, ανέρχεται σε τουλάχιστον 33.000, εκ των οποίων οι 23.630 είναι πολίτες.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ Γαλλικό πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου