Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Μπ. Ομπάμα: Όλοι μας μοιραζόμαστε το ίδιο όνειρο για το μέλλον της πατρίδας μας



«Ο δρόμος ήταν σκληρός και το ταξίδι μακρύ, αλλά σηκωθήκαμε ξανά και ξέρουμε μέσα στην καρδιά μας ότι για τις ΗΠΑ τα καλύτερα έρχονται», δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα μετά την επικράτησή του επί του Μιτ Ρόμνει, κερδίζοντας μία δεύτερη θητεία στο λευκό Οίκο. 


Η νίκη του στην πολιτεία-κλειδί Οχάιο, σύμφωνα με τις στατιστικές προβολές τηλεοπτικών δικτύων, ήταν αυτή που επισφράγισε τη νίκη του.

Αποφασιστικής σημασίας για τη νίκη Ομπάμα ήταν και η επικράτησή του στις πολιτείες Ουισκόνσιν, Αϊόβα, Πενσιλβάνια και Νιου Χάμσαϊρ.

«Δεν ήμουν ποτέ πιο αισιόδοξος για το μέλλον μας και για την Αμερική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα, στην ομιλία για τη νίκη του ενώπιον των υποστηρικτών του στο Σικάγο. 


Παράλληλα, δεσμεύθηκε να συνεργαστεί με τους ηγέτες των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών, για την επίλυση των βασικών θεμάτων, που απασχολούν τις ΗΠΑ, όπως τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος, τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για τους μετανάστες και την μείωση της εξάρτησης της Αμερικής από το εισαγόμενο πετρέλαιο. 

 «Μας ψηφίσατε για να εστιάσουμε στις δικές σας δουλειές, όχι στις δικές μας»,υπογράμμισε.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Ομπάμα ξεπέρασε τους  270 εκλέκτορες που χρειαζόταν για να κερδίσει τον Ρόμνει, σύμφωνα με τα αμερικανικά και διεθνή δίκτυα, μετά από μία πολύμηνη, σκληρή και ιδιαίτερα δαπανηρή προεκλογική εκστρατεία, που κόστισε συνολικά πάνω από 2 δισ. δολάρια. 

Απ’ την πλευρά του, ο ρεπουμπλικανός αντίπαλός του Μιτ Ρόμνεϊ, παραδεχόμενος την ήττα του, ευχήθηκε καλή τύχη στον Ομπάμα, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι μία περίοδος μεγάλων προκλήσεων για την Αμερική και προσεύχομαι ότι ο πρόεδρος θα καταφέρει να ηγηθεί του έθνους μας».
Σημειώνεται ότι, το περιθώριο νίκης του Ομπάμα δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο, καθώς σε δύο πολιτείες δεν είναι γνωστό ποιος θα είναι ο νικητής. Με τη Φλόριντα ακόμα αβέβαιη, ο Ομπάμα κερδίζει 303 εκλέκτορες και ο Ρόμνεϊ 203.

Στη λαϊκή ψήφο πάντως, οι δύο υποψήφιοι είναι σχεδόν ισόπαλοι, με τον Ομπάμα να προηγείται με μόλις μισή μονάδα στο 49,5% και το Ρόμνεϊ στο 49%. 

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 120 αμερικανοί αναμενόταν να ψηφίσουν, μετά από μία πολύμηνη προεκλογική εκστρατεία, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η αμερικανική οικονομία. 

Επισημαίνεται ότι, οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται να διατηρήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου