Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ο "Rain Man" επιστρέφει στο θέατρο Γκλόρια






Ποιος δεν έχει συγκινηθεί και επηρεαστεί βαθύτατα από  την πασίγνωστη ταινία «Ο άνθρωπος της βροχής», «Rain Man», ταινία του 1988 με εξαιρετικές κριτικές, μία εκπληκτική ερμηνεία του Ντάστιν Χόφμαν και ένα πολύ καλό σενάριο; Η ταινία απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού ρόλου και Προτότυπου Σεναρίου, ενώ κατέκτησε πολλά ακόμα βραβεία και διακρίσεις. 









 

 
Ο «άνθρωπος της βροχής», του Dan Gordon, παρουσιάζεται τώρα στο θέατρο Γκλόρια, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη, σε ένα περιπετειώδες ταξίδι, που αλλάζει οριστικά τις ζωές δύο ανθρώπων.





Οι Γιάννης Στάνκογλου και Χρήστος Χατζηπαναγιώτης αποτελούν τους 2 βασικούς χαρακτήρες και πρωταγωνιστές της ανθρώπινης αυτής ιστορίας, στην οποία ένας νεαρός έμπορος αυτοκινήτων, Ο Τσάρλι Μπάμπιτ (Στάνκογλου) επιστρέφει στο πατρικό του για την κηδεία του πατέρα του. Εκεί ανακαλύπτει ότι έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό (Χατζηπαναγιώτης), ο οποίος είναι αυτιστικός και έγκλειστος σε κάποιο ίδρυμα. 

Όταν μαθαίνει ότι ο πατέρας του άφησε όλη την περιουσία του σε εκείνον, τυφλωμένος από τον εγωισμό του, τον απαγάγει. Όμως, η ξεχωριστή ευφυΐα και οι ιδιαίτερες ικανότητες της ξεχωριστής αυτής διάνοιας, τον σοκάρουν και καθώς διασχίζουν μαζί την Αμερική, όλα αρχίζουν να αλλάζουν μέσα του.

Σημειώνεται ότι, το θεατρικό έργο που πρωτοπαίχτηκε το 2008 στο West End, με μεγάλη επιτυχία, και έχει ανεβεί, επίσης, στην Αυστραλία, την Τσεχία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και σε άλλες χώρες, βασίστηκε στο κινηματογραφικό σενάριο των Barry Morrow και Ronald Bass.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης

Σκηνικά: Έυα Νάθενα 

Παίζουν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Γιάννης Στάνκογλου, Κλέλια Ρένεση, Θοδωρής Ρωμανίδης, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Μαρία Μπεληγιάννη, Γιάννης Καρατζογιάννης. 

Πληροφορίες

Θέατρο Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα, τηλ.: 210 3609400, ημέρες και ώρες ταμείου: καθημερινά, εκτός Δευτέρας: 10:00 - 13:00 και 17:00 - 21:00. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή: 20:00, Παρασκευή: 21:15, Σάββατο: 18:15 και 21:15. 

Τιμές εισιτηρίων: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: (πλατεία) 18 ευρώ, φοιτητικό, εξώστης: 15 ευρώ, Τετάρτη, Πέμπτη: γενική είσοδος: 15 ευρώ. Για ανέργους, πολύτεκνους, συνταξιούχους και άτομα με ειδικές ανάγκες, με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών, ισχύει η τιμή 15 ευρώ το άτομο για όλες τις ημέρες των παραστάσεων, από Τετάρτη έως και Κυριακή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου