Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ένας εναλλακτικός τρόπος στολισμού στο Μπράιτον...


Χριστουγεννιάτικα φώτα και λαμπιόνια που σχηματίζουν φράσεις όπως  “I hate my job” ή “Buy more shit”, που απεικονίζουν τον Άγιο Βασίλη να επιδίδεται σε άσεμνες πράξεις και γενικά μία εικόνα όχι και τόσο εναρμονισμένη με το πνεύμα των γιορτών, ωστόσο προσαρμοσμένη στην πραγματικότητα που ζούμε, αποτελούν το ευφυές βίντεο που παρουσιάζει τον εορταστικό στολισμό της βρετανικής πόλης Μπράιτον και έχει κάνει θραύση στο διαδίκτυο.`



Το βίντεο, διάρκειας ενός λεπτού, έχει γίνει πολύ δημοφιλές στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης όπως το YouTube, όπου έχει σημειώσει 1,416,354 «χτυπήματα», από τις 12 Δεκεμβρίου οπότε και αναρτήθηκε. 

Στην αρχή του βίντεο υπάρχει η ερώτηση “ Τι έκανε η δημοτική αρχή για να ενοχλήσει τόσο τον άνθρωπο που τοποθετεί τα Χριστουγεννιάτικα φωτάκια της πόλης”… Μάλλον κάτι πρέπει να του έκανε για να στολίσει με έναν τέτοιο, για κάποιους προσβλητικό για άλλους αστείο και εναλλακτικό, τρόπο τη βρετανική παραθαλάσσια πόλη.

Στην πραγματικότητα το βίντεο δημιουργήθηκε με έξυπνο μοντάζ και συγκεκριμένα  από την ιστοσελίδα Poke.

Απ’ την πλευρά της,  η δημοτική αρχή δεν έδειξε να ενοχλείται καθόλου από το βίντεο. «Το βίντεο είναι μια δημιουργική φάρσα, αλλά αυτό κάνει τους ανθρώπους να χαμογελούν και κάνει χιλιάδες ανθρώπους να μιλούν για Μπράιτον ενόψει των Χριστουγέννων. Πρόκειται για καλά νέα για την πόλη και τους εμπόρους της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος του Μπράιτον Τζέισον Κίτκατ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου